Ειδήσεις

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα Τρίτη

Κορυφώνονται σήμερα Τρίτη, οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Δείτε αναλυτικά ποιοι κλάδοι εργαζομένων συμμετέχουν στην απεργία στο ν. Καρδίτσας:

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 - ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 συμμετέχουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 10.00 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας. Στη συνέχεια στις 10:30 συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε, στις 7:00 μ.μ. το απόγευμα, στο Σύνταγμα. θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή.
Για την μεταφορά των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Σύλλογος των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. διαθέτει λεωφορείο την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013  με ώρα αναχώρησης 12:00 το μεσημερι μπροστά από το 1ο Λύκειο Καρδίτσας.
Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αντισταθούν στην ισοπέδωση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη διάλυση των Δημοτικών Υπηρεσιών, στην εκποίηση του Δημοσίου Πλούτου.  Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί ΤΩΡΑ !!!
Δίνουμε κοινό αγώνα!
Είμαστε Άνθρωποι – Δεν είμαστε Αριθμοί!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                
Απόστολος Ταξιάρχης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτήριος Σούρλας


 

Π.Α.Σ.ΕΒΕ ν. Καρδίτσας: Όλοι στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 16 Ιούλη 10:30π.μ. στην  Κεντρική Πλατεία

Συνάδελφοι, επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικροί έμποροι – αυτοκινητιστές – συνταξιούχοι
Άλλο ένα νομοσχέδιο που τσακίζει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους. Άλλο ένα νομοσχέδιο που δίνει νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ – τρόικας.
Όσο συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι θα φτωχαίνουν, οι αυτοαπασχολούμενοι θα χρεοκοπούν, οι συνταξιούχοι θα σφίγγουν το ζωνάρι. Ρίχνουν ακόμα παρακάτω τον κατώτατο μισθό. Απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, σχεδιάζουν πώς θα διευκολύνουν τις απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα. Προχωράνε σε νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ.
Αυξάνουν δραματικά τη φορολογία σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, καταργούν και τις τελευταίες ελαφρύνσεις, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τη φορολογία στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τους δίνουν νέα προνόμια για να μας εξαφανίσουν μια ώρα νωρίτερα.
Εξισώνουν τα χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών προς το ΙΚΑ με την αδυναμία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων να πληρώσουν τις πρόσθετες εισφορές τους και με την ένταξη σε ενιαίο μηχανισμό είσπραξης οργανώνουν το κυνήγι των μικρών απειλώντας με κατασχέσεις και φυλακή.
Συνάδελφοι, επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικροί έμποροι - αυτοκινητιστές - συνταξιούχοι
Μην τους πιστεύετε ότι τα μέτρα έχουν στόχο την εξυγίανση και το νοικοκύρεμα. Μοναδικός στόχος τους είναι να πληρώσουν την κρίση τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να τσακίσουν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που περιγράφουν τα προβλήματα για να σε μπερδέψουν, αλλά συγχρόνως στηρίζουν την κυβέρνηση συζητώντας την πιο ήπια εφαρμογή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!
Η μόνη λύση σε αυτή την αδιάκοπη και στυγνή επίθεση που δεχόμαστε είναι ο οργανωμένος αγώνας σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας (ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαχητικό "παρών", ηχηρό μήνυμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τρίτη 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

 

H Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκπροσωπώντας τους 15000 Οδοντίατρους των 52 Συλλόγων της χώρας, συμπαρίσταται στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που δίνει το τελικό χτύπημα και στην Υγεία.
Καλούμε τους Έλληνες Οδοντιάτρους να αντισταθούν στην ισοπέδωση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι Έλληνες Οδοντίατροι θα δηλώσουν δυναμικό παρών αρνούμενοι να δεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση της Οδοντιατρικής στο όνομα του Μνημονίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΓΛΑΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"