Ειδήσεις

Γαλάζιες Σημαίες σε 9 παραλίες του Δήμου Βόλου

Συμβολικές τελετές ανάρτησης αύριο σε Άναυρο, Πλατανίδια και Νέα Αγχίαλο

Εννέα Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν από σήμερα το πρωί σε ισάριθμες παραλίες της ακτογραμμής του Δήμου Βόλου που έχουν  βραβευτεί με το διεθνές αυτό σύμβολο. Ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ των Δήμων της ηπειρωτικής Ελλάδας που έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία για το 2013, γεγονός που σημαίνει ότι οι παραλίες της πόλης είναι καθαρές, ελεγμένες, ποιοτικές  και ασφαλείς για τους λουόμενους. Όπως είναι γνωστό, η  Γαλάζια Σημαία αποτελεί σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Συγκεκριμένα, οι παραλίες του Δήμου Βόλου που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία είναι: Αναύρου, Πευκακίων, Αλυκών, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Χρυσής Ακτής (Αισωνίας), Μπαρμπα-Θωμά (Σουτραλί Αγριάς), Πλατανιδίων και Νέας Αγχιάλου. Αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου θα γίνει η συμβολικά η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Αναύρου στις 11.20΄. Επίσης συμβολικές αναρτήσεις θα γίνουν στις δυο νέες βραβευθείσες παραλίες των Πλατανιδίων στις 10.30 και της Νέας Αγχιάλου στις 12.30.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που λειτουργεί ως συντονίστρια του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα κριτήρια (32 συνολικά), που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, στην καθαρότητα των νερών, τη λειτουργική οργάνωση των παραλιών, την ύπαρξη ναυαγοσωστών και τη φιλοξενία κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βράβευση ακτών ενός Δήμου με Γαλάζιες Σημαίες έχει μεγάλη αξία,  αφού και τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προτεινόμενους προορισμούς για τους πελάτες τους, εστιάζοντας στις υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά κυρίως στα ζητήματα ελέγχου των νερών  και προστασίας του περιβάλλοντος.

Με αφορμή το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης  υπογράμμισε ότι «το μεγάλο μήκος των ακτογραμμών του ενιαίου Δήμου Βόλου, με   την ποιότητα των νερών,  τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο για τους συμπολίτες μας, όπως και ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις σύντομες εξορμήσεις ή τις διακοπές τους. Σε αυτές τις πανέμορφες παραλίες προσπαθούμε να κάνουμε, παρά το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον,  ό,τι απαιτείται  για να τις διατηρούμε καθαρές, ασφαλείς  και προσβάσιμες για όλο τον κόσμο.  Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αρμονική ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου μας, η αισθητική και η λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών  και ό,τι άλλο  μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών».

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"