Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Χωρίς κόστος οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ και στην ώρα τους οι επιδοτήσεις

Με αγωνία αλλά και προσοχή παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και το κόστος των 30 ευρώ που αξιώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ από τους αγρότες. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν χθες από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τσιφόρο πως τα χρήματα ζητούνται «προαιρετικά» και πως αφορούν επιπρόσθετες υπηρεσίες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από αγρότες οι οποίες καταδεικνύουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Σε μία τόσο δυσμενή οικονομική συγκυρία λοιπόν, τόσο η ΠΑΣΕΓΕΣ όσο και η κυβέρνηση, οφείλουν να διευθετήσουν άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν μεταξύ τους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων καλλιέργειας, ώστε ο έλληνας και θεσσαλός αγρότης να μην γίνει το θύμα.
Η διαδικασία επιβάλλεται δια του νόμου να είναι δωρεάν και επί ίσοις όροις για όλους τους αγρότες, είτε επιθυμούν, είτε όχι, τις επιπρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.
Εξίσου σημαντικό όμως, είναι από σήμερα κιόλας να υπάρξουν οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις τόσο από το υπουργείο όσο και από την ΠΑΣΕΓΕΣ, πως το ερχόμενο Φθινόπωρο, οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν κανονικά χωρίς προβλήματα που πιθανόν θα προκύψουν από λάθη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν καταστροφικό για χιλιάδες αγρότες.

 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».