Ειδήσεις

Προχωρούν τα έργα των νέων διδακτηρίων για το 1ο λύκειο και 18 Δημ. Σχολείο Καρδίτσας

Τις δύο εργολαβίες επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος ζήτησε επίσπευση των εργασιών κατασκευής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή δυο σημαντικών έργων υποδομής που αφορούν την εκπαίδευση στην Π.Ε. Καρδίτσας. Πρόκειται για την ανέγερση δυο νέων διδακτηρίων που θα στεγάσουν το 1ο λύκειο και το 18ο Δημοτικό σχολείο. Τα δύο έργα επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος ο οποίος αφού ενημερώθηκε από τους αναδόχους, ζήτησε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να παραδοθούν εντός των συμβατικών προθεσμιών και να αποδοθούν προς χρήση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο κ. Τσιάκος δήλωσε πως πρόκειται για έργα που δημιουργούν νέες σύγχρονες κτιριακές υποδομές για δύο κεντρικά σχολεία της πόλης της Καρδίτσας και αναβαθμίζουν σημαντικά τις συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υπογράμμισε δε πως τα έργα που άπτονται της παιδείας έχουν διπλή αξία, καθώς αφορούν στις νέες γενιές που είναι το μέλλον κάθε τόπου.

 

Στοιχεία για το έργο του 18ου δημ. σχολείου

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.
Φυσικό Αντικείμενο: Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται: η κατασκευή 2όροφου κτιρίου επιφάνειας 2.061,46μ2 με υπόγειο  416,68μ2  που αποτελείται από: 12 αίθουσες διδασκαλίας αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο υπολογιστών, αίθουσα φυσικής – χημείας, αίθουσα εποπτικών οργάνων, γραφείο διδασκόντων, βιβλιοθήκη χώρος εστίασης μαθητών, κυλικείο και w.c αγοριών -  κοριτσιών.

Στάδιο κατασκευής: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σκελετού του κτιρίου και της στέγης. Εκτελούνται εργασίες εξωτερικών επιχρισμάτων, χρωματισμών, τοποθέτηση κουφωμάτων, επιστρώσεις δαπέδων, εργασίες Η/Μ. και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Στοιχεία για το έργο του 1ου λυκείου

Φυσικό αντικείμενο:
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 4,19 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για κτίσμα  με 24 αίθουσες διδασκαλίας, δυναμικότητας 450 μαθητών, συνολικού εμβαδού  3.350,42τ.μ. με υπόγειο 416,68τ.μ. σε οικόπεδο Ε=6183,35τ.μ., στην επέκταση των Καμινάδων στο Ο.Τ. Γ1215 του Δήμου Καρδίτσας. Το κτίσμα αναπτύσσεται σε 5 κτίρια από τα οποία το ένα είναι διώροφο και τα υπόλοιπα 4 είναι τριών ορόφων.

Στάδιο Κατασκευής:
Έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο φέρων οργανισμός των κτιρίων, οι τοιχοποιίες ,τα εσωτερικά σοβατίσματα οι επιστρώσεις κονιαμάτων στα δάπεδα και οι στέγες και βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξωτερικά σοβατίσματα ,οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις, η επίστρωση πλακιδίων στα δάπεδα, η περίφραξη του οικοπέδου, η κατασκευή υποστέγου στον περιβάλλοντα χώρο και η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».