Ειδήσεις

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων σε άπορους Καρδιτσιώτες

Για την εξέλιξη της διαδικασίας ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Β. Τσιάκος

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας σε συνεργασία με κοινωνικές οργανώσεις και συλλόγους, η διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας. Ήδη χθες άρχισαν να μοιράζονται στους δικαιούχους ποσότητες τυριού. Στη διαδικασία διανομής, παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στις μέρες μας έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί διαπιστώνουμε καθημερινά, πως η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή. Φέτος καταφέραμε να στηρίξουμε με τρόφιμα πάνω από 17.000 δικαιούχους, αριθμός που σίγουρα είναι μεγάλος. Θα προσπαθήσουμε σε επόμενη φάση, που θα μας δοθεί αντίστοιχη ευκαιρία, να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο αυτό τον αριθμό. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται» κατέληξε ο κ. Τσιάκος.
Να σημειώσουμε ότι  δικαιούχοι του προγράμματος υπολογίζονται σε 17.600 άτομα περίπου. Όλοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Αναλυτικά τρόφιμα δικαιούνται οι εξής κατηγορίες: Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, Α.με.Α., η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων για να στηρίξει το φιλανθρωπικό της έργο στο σπίτι της αγάπης, οι Δήμοι για να στηρίξουν άπορους δημότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, μονογονεïκές οικογένειες, πολιτικοί πρόσφυγες, οι σύλλογοι αθιγγάνων, ο σύλλογος γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι για τη διανομή τροφίμων ισχύουν και εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να πληροί ο δικαιούχος.
Σε ότι αφορά τα τρόφιμα που μοιράζονται πρόκειται για 65,8 τόνους ζυμαρικών, 27,8 τόνους εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 94,1 τόνους ρύζι, 17,5 τόνους τυρί φέτα ΠΟΠ και 11,9 τόνους γραβιέρα.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"