Ειδήσεις

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Αγροτικού Ιατρείου Ρεντίνας

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος

Το έργο κατασκευής του Αγροτικού ιατρείου Ρεντίνας, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, με στόχο να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών.
Ο κ . Τσιάκος ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την εξέλιξη του έργου και διαπίστωσε ότι υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος. Μετά την επίσκεψη και την αναλυτική ενημέρωση, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, πως «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για την ευρύτερη περιοχή της Ρεντίνας. Με την ολοκλήρωση του, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες προς τους κατοίκους υπηρεσίας υγείας και γενικότερα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας αποτελεί η ανέγερση ενός νέου κτηρίου που θα χρησιμοποιηθεί ως αγροτικό ιατρείο. Η χωροθέτηση πραγματοποιείται σε υπάρχον οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου Ρεντίνας, που βρίσκεται στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού και που γειτνιάζει με την πλατεία Μεγάλη.
Η κατασκευή αποτελείται από ένα κτήριο με ισόγειο επιφάνειας 77,80 μ2 και υπόγειο επιφάνειας 51,60 μ2 σε οικόπεδο εμβαδού 291,32 μ2. Πιο αναλυτικά οι χώροι από τους οποίους και θα αποτελείται το αγροτικό ιατρείο είναι οι ακόλουθοι:
-γραφείο ιατρού, επιφάνειας 14,20μ2
-χώρος εισόδου και αίθουσα αναμονής, επιφάνειας 12,60μ2
-εξεταστήριο, επιφάνειας 14,70μ2
-βοηθητικοί χώροι (wc), επιφάνειας 11,50μ2
-διαμέρισμα ιατρού, επιφάνειας 24,80μ2
-λοιποί βοηθητικοί χώροι (υπόγειο), επιφάνειας 51,60μ2
Το κτήριο έχει εξωτερική επένδυση από πέτρα έτσι ώστε να εναρμονίζεται πλήρως στην αρχιτεκτονική του παραδοσιακού οικισμού της Ρεντίνας.
Οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα (καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη) για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτίσματος είναι οι ακόλουθες:
Γενικές εκσκαφές, κατασκευή θεμελίωσης από Ο/Σ, ανωδομή από Ο/Σ, τοιχοποιίες πλήρωσης από οπτοπλινθοδομές, μονώσεις – επιχρίσματα, ξυλουργικές και μεταλλουργικές εργασίες, επιστρώσεις δαπέδων και χρωματισμοί, κατασκευή ξύλινης στέγης με επικάλυψη κεραμιδιών, πλήρης κατασκευή εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και όλων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Επίσης θερμομονώσεις, πυροπροστασία και αντικεραυνική προστασία.

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί: η κατασκευή του φέροντος οργανισμού του κτηρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι τοιχοποιίες, οι μονώσεις, η κατασκευή της ξύλινης στέγης και η επικεράμωση αυτής με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου, τα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά δίκτυα (σωληνώσεις), καθώς και το σύνολο των επιχρισμάτων.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
20 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"