Ειδήσεις

Β. Τσιάκος: Χιλιάδες αγρότες πλήττονται οικονομικά

Επιστολή του κ. Τσιάκου στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης με θέμα τις ζημιές στη βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι και για το πρόβλημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης 

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής  ανάπτυξης  κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο με θέμα τις ζημιές στη βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι, έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.  Ο κ Τσιάκος ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό, να βρεθεί λύση στήριξης του εισοδήματος των πληγέντων παραγωγών, καθώς και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης, που αναμένεται να προκύψει εξ αιτίας της χαμηλής παραγωγής.  Αναλυτικά η επιστολή είναι  η παρακάτω:

Προς
Αξιότιμο Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο
Κοινοποίηση : ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Για μία ακόμη χρονιά οι βαμβακοπαραγωγοί της Καρδίτσας, αντιμετωπίζουν την καταστροφή των καλλιεργειών τους από το πράσινο σκουλήκι. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς «χτυπήθηκαν»  χιλιάδες  στρέμματα καλλιέργειας ενώ δυστυχώς οι προσπάθειες των αγροτών για περιορισμό της καταστροφής με τη χρήση φυτοφαρμάκων, δεν φαίνεται να έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Έτσι θεωρείται βέβαιο ότι για πολλούς αγρότες και η φετινή χρονιά, θα είναι μια χαμένη χρονιά, με υψηλό καλλιεργητικό κόστος αλλά με πενιχρή σοδειά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς χιλιάδες αγρότες πλήττονται οικονομικά, με αποτέλεσμα οι οικογένειες τους  βρίσκονται στα όρια της οικονομικής επιβίωσης.
Για το λόγο αυτό ζητάμε να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής της ζημιάς, καθώς και η εξεύρεση λύσης για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.
Επίσης το υπουργείο θα πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης που θα προκύψει, εξ αιτίας των χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων των πληγέντων εκτάσεων, ώστε να μην κινδυνέψει η καταβολή της επιδότησης για τους πληγέντες αγρότες.
Αναμένοντας τις δικές  σας ενέργειες.

Με εκτίμηση
Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
Βασίλης Τσιάκος

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!