Ειδήσεις

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες εκτάσεις του Δήμου Καρδίτσας

Τις περιοχές του Δήμου Καρδίτσας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης 1/8 επισκέφθηκε την Παρασκευή 3/8 κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Λάρισας κ. Μιχ. Λιόντο και τον Προϊστάμενο του Γραφείου της Καρδίτσας κ. Γεωρ. Φιλίππου, προκειμένου να προχωρήσουν στις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Πτελοπούλας, Μέλισσας, Καλλιφωνίου, Αγ. Θεοδώρου, Σταυρού και Ζαϊμίου. Το κλιμάκιο συνόδευσαν στις πληγείσες περιοχές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος και ο αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Αθ. Μαρκινός, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Χρ. Κωστής και τα στελέχη του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας κ.κ. Κ. Λάντζος και Μαρ. Σκόνδρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του κλιμακίου των γεωπόνων του ΕΛΓΑ οι ζημιές στις καλλιέργειες καπνού, αραβοσίτου, βιομηχανικής πιπεριάς και κηπευτικών γενικότερα είναι πολύ σοβαρές, ενώ ζημιές υπέστησαν και οι βαμβακοκαλλιέργειες στις περιοχές, όπου υπήρξε και χαλαζόπτωση.
Οι παραγωγοί μπορούν από την Παρασκευή 3/8 και έως την Παρασκευή 17/8 να δηλώνουν τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες και τις αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ενώ ο κ. Λιόντος δεσμεύθηκε ότι η Υπηρεσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει γρήγορα εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και να καθορισθούν δίκαιες αποζημιώσεις για τους πληγέντες παραγωγούς.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!