Ειδήσεις

Πλημμύρισε ο κάμπος- Την άμεση εκτίμηση των ζημιών ζητά ο Β. Τσιάκος

Η σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στάθηκε η αιτία για καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις της Καρδίτσας, στις περιοχές Μέλισσα και Πτελοπούλα, στον Δήμο Σοφάδων, στις περιοχές Καρποχώρι, Μελισσοχώρι, Ανώγι, Αγ. Παρασκευή, Άμπελος και Φίλια. Επίσης μεγάλες ήταν οι καταστροφές στην περιοχή Μαυραχάδων και του Καππαδοκικού. Οι ζημιές όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στο δρόμο Καρδίτσας – Νέο Μοναστηρίου, εξαιτίας του δυνατού αέρα,  κλαδιά δέντρων έπεσαν στο δρόμο. Το ίδιο συνέβη και στα χωριά Ραχούλα και Καστανιά.

 

Την άμεση εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
Την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ, για την αποστολή γεωπόνων - εκτιμητών στις περιοχές που χτύπησε η προχθεσινή θεομηνία, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.  Ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει πως μετά τη θεομηνία της Τετάρτης που έπληξε αρκετές περιοχές της Καρδίτσας, καταστρέφοντας  χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, είναι άμεση η ανάγκη ο ΕΛΓΑ να συστήσει κλιμάκια γεωπόνων, οι οποίοι θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και θα κάνουν την εκτίμηση της ζημιάς. Να σημειωθεί ότι ο  κ. Τσιακος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή και η χαλαζόπτωση της Τετάρτης 1ης Αυγούστου και με τη σειρά του ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη  κ. Κων/νο Αγοραστό.  Τέλος  με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκαν γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο να δώσουν οδηγίες και κατευθύνσεις στους αγρότες, ώστε να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!