Ειδήσεις

1,4 εκατ. € για την κατασκευή της οδού Νεοχώρια Βραγγιανών – Αργύρι

Την κατασκευή της οδού Νεοχώρια Βραγγιανών – Αργύρι ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου προϋπολογισμού 1.400.000 € (με ΦΠΑ) «Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τη δημιουργία μιας λειτουργικής και ασφαλούς οδικής πρόσβασης. Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι η ασφαλής μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Κάθε νέο έργο αποτελεί και μια πηγή ελπίδας ιδιαίτερα στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η κατασκευή της επαρχιακής οδού Βραγγιανών – Αργύρι σε μήκος 4 χιλιομέτρων περίπου.

Οι εργασίες οι οποίες θα εκτελεστούν είναι:
- Γενικές εκσκαφές ώστε να αποκτήσει ο υπό κατασκευή δρόμος πλάτος καταστρώματος χωματουργικών εργασιών περίπου 8 μ. και κατασκευή επιχώματος από συνήθη δάνεια υλικά κατηγορίας Ε1-Ε4.
- Επενδεδυμένη τάφρος σε όλο το μήκος της οδού, τοίχοι αντιστήριξης, πλακοσκεπής οχετός και σωληνωτοί αγωγοί.
- Δύο στρώσεις βάσης της ΠΤΠ Ο155 συμπυκνωμένου πάχους 0,10 cm εκάστη πλάτους 7 μ. περίπου.
- Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας της ΠΤΠ Α265 συμπ. πάχους 0,05 cm με χρήση κοινής ασφάλτου πλάτους 6 μ. περίπου.

Το έργο «Κατασκευή οδού Νεοχώρια Βραγγιανών – Αργύρι (χ.θ. 8+500 έως χ.θ. 12+700)», χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΕΑΠΝΑ/2. Το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης είναι 714.424,20 € (με ΦΠΑ 23%) μετά την προσφερθείσα έκπτωση. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η δ/ντρια των Τεχν. Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κα Μήτσιου-Τσέλιου Μαρία και ο ανάδοχος κ. Θωμάς Μπριάνας.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!