Ειδήσεις

Μπάμπης Παπαδόπουλος: "Οι αστυνομικοί στους Σοφάδες σπάνιο είδος...."

Στόχος βανδάλων και πλιατσικολόγων έγινε για μια ακόμα φορά η δημοτική περιουσία τού Δ. Σοφάδων. Το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουλίου διαπιστώθηκε η παραβίαση μιας πόρτας του κλειστού γυμναστηρίου απ' όπου μπήκαν στον εσωτερικό χώρο άγνωστοι και προχώρησαν σε κλοπές και βανδαλισμούς. Κλάπηκε αθλητικό υλικό και καταστράφηκαν καρέκλες, τραπέζια, τζάμια, πυροσβεστικός μηχανισμός, ο συναγερμός του γυμναστηρίου κλπ. Η χρηματική αξία των κλοπιμαίων και των ζημιών ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αφού δύο ημέρες νωρίτερα, αμέσως μετά το τέλος των διεθνών φιλικών αγώνων βόλεϊ μεταξύ των εθνικών ομάδων παίδων Ελλάδας και Βραζιλίας, οι υπάλληλοι του σταδίου μετέφεραν σε ασφαλές μέρος όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του σταδίου.
Οι Αντιδήμαρχοι Κλιαρης Δημήτρης και Καιας Φώτης μαζί με τον Προϊστάμενο του δημοτικού σταδίου κ. Κόκκινο Βαγγέλη έκαναν έλεγχο στο κλειστό γυμναστήριο και ενημέρωσαν το Α.Τ. Σοφάδων για το περιστατικό. Ο Δήμαρχος Σοφάδων επικοινώνησε αμέσως με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας απ' τον οποίο ζήτησε τη φύλαξη του σταδίου καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς της 29ης Ιουλίου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέα εισβολής στο χώρο.
Το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου ο χώρος ασφαλίστηκε εκ νέου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Σοφάδων υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατ' αγνώστων.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε ότι: "για μια ακόμα φορά η περιουσία του Δήμου έπεσε απροστάτευτη στα χέρια κλεφτών, διαρρηκτών, πλιατσικολόγων. Νωπές είναι ακόμα οι στάχτες του 4ου Δημοτικού Σχολείου για την αποκατάσταση του οποίου ο Δήμος, οι δημότες δηλαδή, πλήρωσαν 60.000 ευρώ. Πριν δύο μέρες έγινε διάρρηξη σε αυτοκίνητό του Δημου. Αμέτρητα είναι ανάλογα περιστατικά σε βάρος της δημοτικής περιουσίας με τεράστιο οικονομικό κόστος.  Καθημερινά μαθαίνουμε από κάθε περιοχή του Δημου μας για κρούσματα διαρρηξεων και κλοπών σπιτιών και αυτοκινήτων.
Η κατάσταση πλέον έχει γίνει αφόρητη και αβάσταχτη σε βαθμό τέτοιο που δικαιολογεί τη σκληρή στάση του Δημου και της δημοτικής αρχής απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα ασυδοσίας που ανενόχλητα γιγαντώθηκαν στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Στο Δ. Σοφάδων είναι απροστάτευτοι τόσο οι πολίτες όσο και οι περιουσίες τους.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβει η Πολιτεία ότι δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια της στο έντονο πρόβλημα που βιώνουμε κι αντί να ενισχύσει το Α.Τ. Σοφάδων να το αποδυναμώνει σε βαθμό τέτοιο ώστε μετά τις 3 το μεσημέρι και μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας οι πόρτες του να παραμένουν σχεδόν αμπαρωμένες. Οι αστυνομικοί στους Σοφάδες είναι πλέον σπάνιο είδος.
Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτώ το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας αλλά και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας για να έκθεσω για μια ακόμα φορά την ανύπαρκτη αστυνόμευση που βιώνουμε σε όλα τα χώρια του Δημου μας".

 

 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!