Ειδήσεις

Ρεκόρ επισκεπτών σημείωσε η 1η Εαρινή Γιορτή της Φύσης στην Καρδίτσα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαϊου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, η 1η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που οργανώθηκε από την ΟικόΣφαιρα, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αν.Κα. και το Σύλλογο Γεωπόνων.

Για δύο ημέρες, η Καρδίτσα και οι Καρδιτσιώτες απέδειξαν ότι η οικολογία μπορεί πραγματικά να δείξει το δρόμο για μια νέα στάση ζωής, αρκεί να υπάρχουν πάντα τα σωστά κίνητρα και τα ερεθίσματα.
Και αυτό το «στοίχημα» η 1η Εαρινή Γιορτή της Φύσης το «κέρδισε» θέτοντας έτσι τις βάσεις για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού.
Κατά τη διάρκεια του ξεχωριστού αυτού διημέρου πραγματοποιήθηκε  Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων – χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή 40 και πλέον εκθετών. Παραγωγοί και επαγγελματίες που ήρθαν στην πόλη μας από διάφορες γωνιές της χώρας ενημέρωσαν το κοινό για την αξία των βιολογικών προϊόντων έναντι των συμβατικών και τη σημασία τους όχι μόνον για τον καταναλωτή, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε και που δυστυχώς δεν είναι αυτό που θα έπρεπε.
Η 1η Εαρινή Γιορτή της Φύσης περιλάμβανε και ένα πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως η ημερίδα που οργανώθηκε το πρωί της Κυριακής με τίτλο : «Ένας άλλος κόσμος υπαρκτός» όπου έγινε γόνιμος διάλογος και βγήκανε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα εξής : «Κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία»,  «Μια νέα κοινωνική οικονομία είναι εφικτή» και «ΟικόΣφαιρα -Δίκτυο ανταλλαγών και αλληλεγγύης Καρδίτσας δράση, εμπειρίες, προοπτική».
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέματα «Σκεφτείτε θετικά – σας ωφελεί» από την κ. Σωτήρη Καγιά – οικοκοινότητα Διμηνίου Μαγνησίας και «Θεραπεία με σιταρόχορτο και ζωντανές τροφές», που συνοδεύτηκε και από Εργαστήριο, από τον γεωπόνο – βιοκαλλιεργητή κ. Σωκράτη Βασιλάκο.
Στη διάρκεια της διοργάνωσης έγιναν και δύο ακόμη Εργαστήρια : για την «Παρασκευή σαπουνιού» από τον κ. Δημήτρη Κωτίνα και για την «Κατασκευή καρφίτσας felts» από την κ. Βάσω Μανώλη.
Την «τιμητική» τους είχαν, όμως, και τα παιδιά τα οποία είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξής δράσεις : «Ζωγραφική για παιδιά» από την κ. Κατερίνα Καραγιάννη, «Ταξιδεύοντας μ ΄ ένα καπέλο  στην άνοιξη» από τις κ. Ασπασία Ζάχου και Ιωάννα Χαβρουζά, αλλά και σε παιχνίδια με θέμα τα σπήλαια.

Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν :
> Ανταλλακτικό Χαριστικό Παζάρι με θέμα καλοκαιρινά είδη και βιβλία
> Προβολή ταινιών από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (Ε.Ο.Σ.Κ.)
> Έκθεση φωτογραφίας και προβολή ταινιών από τον Σπηλαιολογικό
Όμιλο Καρδίτσας (Σ.Ο.Κ.) 
Όπως και στην περίπτωση της Οικολογικής Γιορτής που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη επίσης από την ΟικόΣφαιρα και από κοινού και με άλλους φορείς, έτσι και η 1η Εαρινή Γιορτή της Φύσης είχε πανελλαδικό χαρακτήρα και συγκέντρωσε επισκέπτες και από αρκετά μέρη της Ελλάδας.
Ήταν ένα ξεχωριστό και πάνω απ ΄ όλα ενδιαφέρον διήμερο που έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Χορηγοί:
Κλινική Κασταλία Α.Ε., Δήμος Καρδίτσας
Τεχνοπροκάτ Προκατασκευασμένα σπίτια, Μπαλατσός Ρίζος, Λάρισα
Ενεργειακή Δήμου Καρδίτσας
Προμηθέας - Βιβλιοχαρτοπωλείο, Κορομπίλη-Φιλίππου, Καρδίτσα

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
10 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"