Ειδήσεις

Ξαναρχίζουν τα έργα σε Τέμπη και Ε-65 - Δέσμευση Παπαδήμου σε Αγοραστό

Το Φθινόπωρο επανεκκινούν τα έργα σε: αυτοκινητοδρόμων σε Ε65 και Τέμπη

Αγοραστός προς Παπαδήμο: «Τίθεται θέμα αντοχής της κοινωνίας, να υπάρξει χαλάρωση και αναδιαπραγμάτευση χρονοδιαγραμμάτων και μέτρων»

Τη δέσμευσή του ότι μέσα στο Φθινόπωρο πρόκειται να ξαναρχίσουν τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στη διάρκειας δύο ωρών συνάντηση που είχε χθες με τους περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Οι περιφερειάρχες έθεσαν απ’ την πλευρά τους τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας των Περιφερειών με παράλληλη μείωση των λειτουργικών τους δαπανών, ζήτησαν όμως να μην περικοπούν περεταίρω οι πόροι τους, οι οποίοι έχουν ήδη σημειώσει μείωση κατά 40%.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:
- Έθεσε το ζήτημα των δυο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Θεσσαλίας Ε65 και Μαλιακός –Κλειδί (Τμήμα Τεμπών) για να λάβει τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν και πάλι από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
- Ζήτησε να ολοκληρωθούν τα έργα στον Αχελώο και να λειτουργήσουν οι υδροηλεκτρικές μονάδες στη Μεσοχώρα (έτοιμη κατά 95%) και Συκιάς (ημιτελές). «Δεν είναι δυνατό 700 εκ. ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού να μένουν αναξιοποίητα όταν η χώρα έχει ανάγκη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» τόνισε χαρακτηριστικά.
- Ζήτησε την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τονίζοντας ότι επιβαρύνουν τη χώρα με πρόσθετο κόστος και γραφειοκρατία όταν το ζητούμενο είναι η ταχύτητα
- Έθεσε το θέμα της αλλαγής της νομοθεσίας που διέπει τα δημόσια έργα (ειδικά όσον αφορά τις εγγυητικές επιστολές και τις απαλλοτριώσεις) τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το επιπλέον ποσό που έχει δοθεί για απαλλοτριώσεις από συστάσεως του ελληνικού κράτους υπερβαίνει το συνολικό δημόσιο χρέος».
- Ζήτησε να αποσαφηνιστούν οι «γκρίζες ζώνες» που υπάρχουν στις αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης (και των δύο βαθμών) με παράλληλη βελτίωση της νομοθεσίας.
- Ζήτησε ουσιαστική εκχώρηση αρμοδιοτήτων με τους αντίστοιχους πόρους και εμφανίστηκε απόλυτα αντίθετος στην περικοπή των πόρων των αιρετών περιφερειών.
- Τέλος ζήτησε να μην υπάρξουν άλλα μέτρα εις βάρος της κοινωνίας αλλά αντίθετα να υπάρξει χαλάρωση και αναδιαπραγμάτευση χρονοδιαγραμμάτων και μέτρων καθώς πλέον τίθεται θέμα αντοχής της κοινωνίας. «Το μήνυμα που λαμβάνω καθημερινά απ’ τους πολίτες της Θεσσαλίας είναι ότι τα όρια τους έχουν εξαντληθεί και αυτό οφείλω να το μεταφέρω προς κάθε κατεύθυνση» 
Η συνάντηση με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε παρουσία των υπουργών Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση και Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παντελή Καψή και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.44
Δύση: 18.41
Σελήνη
11 ημερών
1821
Ο Άγγλος διοικητής των Ιονίων Νήσων καταδικάζει σε θάνατο Έλληνες πατριώτες και εκθέτει τα πτώματα των ηρώων στα όρνια.
1827
Ναυμαχία του Ναυαρίνου όπου οι Συμμαχικές Δυνάμεις καταναυμαχούν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει τα Γιαννιτσά, το Πλατύ και τη Σιάτιστα.
1944
Οι Βούλγαροι φεύγουν από τη Μακεδονία ενώ οι Γερμανοί εκκενώνουν την Καλαμπάκα και το Καστράκι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»