Ειδήσεις

Ολα έτοιμα για την δράση "Ζήσε το ποτάμι μπες στη δράση"

Όλα έτοιμα για το ραντεβού της ερχόμενης Κυριακής 29/4 στις 8.30 π.μ. στην γέφυρα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας και της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας προγραμματίζουν δράση καθαρισμού και ανάδειξης της παραποτάμιας περιοχής του Καράμπαλη (ανάχωμα Γαβρά).

Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην διαφύλαξη της περιοχής από μελλοντική υποβάθμιση και στην ανάδειξη χρήσεων αναψυχής και αθλητισμού.
Γι’ αυτό ο Ορειβατικός και ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Καρδίτσας έχουν ετοιμάσει στην γέφυρα Καράμπαλη και πολλές υπαίθριες δραστηριότητες (flying fox, το πήδημα του ταρζάν κ.α. ) για τους νεότερους φίλους μας, αλλά και για όσους αισθάνονται νέοι.
Στόχο αποτελεί και η ανάδειξη του εκπαιδευτικού χαρακτήρα  της περιήγησης στο χώρο της παρέμβασης, καθώς μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν ξύλινα σήματα κατά μήκος της διαδρομής που θα καταγράφουν την απόσταση που διανύουν οι επισκέπτες και θα τους ενημερώνουν για ιστορικά στοιχεία, αλλά και την χλωρίδα της περιοχής.
Στα πλαίσια της παρέμβασης θα γίνει και τοποθέτηση εμποδίων στις εισόδους για να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος οχημάτων και να παραχωρηθεί στην ουσία η πανέμορφη διαδρομή στους περιπατητές και τους ποδηλάτες.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θέλει επίσης να αναδείξει την εξεύρεση λύσεων μέσα από την αλληλεγγύη, την εθελοντική προσφορά και την ουσιαστική εμπλοκή και τις συλλογικότητες. Γι’ αυτό εκτός του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης και της Οικόσφαιρας που είχαν την αρχική ιδέα της παρέμβασης εμπλέκονται πλήθος φορέων, όπως : Ο Δήμος Καρδίτσας, η Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Πολιτιστική Παρέμβαση Συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα,  οι κάτοικοι της συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα και Καροπλεσίτικων περιοχής Αγ. Μηνά, η ομάδα «Δασοπόνοι ενεργοί φοιτητές Καρδίτσας» του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Παραρτήματος Καρδίτσας - ΤΕΙ Λάρισας, το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Παραρτήματος Καρδίτσας - ΤΕΙ Λάρισας, ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καρδίτσας, ομάδες φοιτητών από την Κτηνιατρική σχολή, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Παράρτημα Καρδίτσας ο Kiss FM 100.4, το Δίκτυο της ΕΡΑ Θεσσαλίας κ.α.
Χορηγός της παρέμβασης είναι η Κλινική Κασταλία Α.Ε.
Οι φορείς που συμμετέχουν καλούν όσους συμπολίτες μας θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια να έρθουν το πρωί της Κυριακής 29/4 στις 08:30 στην γέφυρα του Αγ. Παντελεήμονα (λίγο μετά το καφέ ΤΝΤ) φέρνοντας μαζί τους γαντάκια κήπου αν υπάρχουν, μακριές μπλούζες και παντελόνια, ένα καπελάκι για τον ήλιο, την καλύτερή τους διάθεση.
Όσοι  επιθυμούν μπορούν να φέρουν και τα δικά τους φαγητά και ποτά για το πικ νίκ που θα ακολουθήσει στην γέφυρα Καράμπαλη.

 

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 26/4 στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθελοντικών οργανώσεων τόνισε τα εξής:
«Η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και καθήκον για τη Δημοτική μας Αρχή, γι’ αυτό και ως Δήμος καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εργαζομένους να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση που έχουμε αναλάβει έναντι των συμπολιτών μας.
Καμία προσπάθεια όμως από την πλευρά του Δήμου, όσο φιλότιμη και εντατική κι αν είναι, δεν μπορεί να έχει το επιθυμητό απ’ όλους αποτέλεσμα χωρίς την ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή και κυρίως τη συνεργασία των πολιτών, την οποία και ζητούμε και επιδιώκουμε. Γι’ αυτό και κάθε εθελοντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στην κοινή προσπάθεια για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως αυτή που υλοποιείται την Κυριακή για τον καθαρισμό της παραποτάμιας περιοχής του Καράμπαλη στο ανάχωμα Γαβρά, έχει την ολόθερμη στήριξή μας.
Ως Δήμος Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε και συμμετέχουμε σ’ αυτή την πρωτοβουλία ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους εθελοντές, διαθέτοντας προσωπικό και μέσα για τον καθαρισμό της περιοχής, όπου ήδη έγινε από την πλευρά μας μια αρχική παρέμβαση. Μια παραποτάμια περιοχή πραγματικά πανέμορφη, αλλά δυστυχώς υποβαθμισμένη, λόγω της αρνητικής παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Είναι πλέον καιρός ο ανθρώπινος παράγοντας να παρέμβει θετικά για τον καθαρισμό και ανάδειξή της και θέλω να πιστεύω ότι  όσοι ευθύνονται για την μέχρι σήμερα επιβάρυνσή της με απορρίμματα θα σεβαστούν αυτή την προσπάθεια των συμπολιτών τους.
Καλώ τους δημότες μας να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτή την πρωτοβουλία για να «ξανακερδίσουμε» για εμάς και τα παιδιά μας έναν χώρο αναψυχής που απολάμβαναν οι γονείς μας.
Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω την χαρά και την ικανοποίησή μου που στο Δήμο μας αναπτύσσεται ένα υγιές εθελοντικό κίνημα με πολλούς ενεργούς πολίτες που ανταποκρίνονται σε προσπάθειες όπως η πρόσφατη δενδροφύτευση που οργανώσαμε στο στρατόπεδο Λουμάκη, αλλά και  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ερχόμενης Κυριακής.
Τους συγχαίρω για την ευαισθησία τους και την οικολογική τους συνείδηση και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Καρδίτσας θα στηρίξει και στο μέλλον κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.»

Αναλυτικότερες πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη παρέμβαση και τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας έδωσε η εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης και της Οικόσφαιρας κ. Ρίκα Μάμαλη, ενώ ο εκπρόσωπος της χορηγού Κασταλίας Α.Ε. κ. Χρ. Φασούλας επισήμανε ότι η σχεδιαζόμενη παρέμβαση θα αναδείξει ένα νέο σημείο αναφοράς και χώρο αναψυχής για τους Καρδιτσιώτες.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 20.52
Σελήνη
10 ημερών
356 π.Χ.
Γεννιέται ο Μέγιστος των Ελλήνων, Αλέξανδρος Γ΄ ο Μέγας, στην Πέλλα.
1906
Οι Βούλγαροι πυρπολούν την Στενήμαχο και σφάζουν πολλούς Έλληνες κατοίκους.
1943
Οι κατεχόμενοι Αθηναίοι διαδηλώνουν λόγω της αναγγελθείσας επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στην Κεντρική Μακεδονία.
1974
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διατάσσει κατάπαυση του πυρός στην Κύπρο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"