Ειδήσεις

Τουρνουά εφήβων μπάσκετ ενάντια στον ρατσισμό και τη βία διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

Το πρωί της  Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου στο  Κλειστό Γυμναστήριο   

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει μαζί με άλλους Δήμους της χώρας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών ως εταίροι στο πρόγραμμα “Let’s START: SporTs Against RadicalizaTion” Erasmus +  12-μήνης διάρκειας (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2018) που στόχο έχει να αυξήσει την ενημέρωση σχετικά με την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα και να στηρίξει τις τοπικές αρχές, τους οργανισμούς, τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία που δουλεύουν με νέους, ώστε να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση του φανατισμού και της ριζοσπαστικοποίησης και να καταπολεμήσει την ρητορική μίσους μεταξύ των νέων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις όπως εκπαίδευση και τη διενέργεια αθλητικών φεστιβάλ που στόχο έχουν να προωθήσουν την εκπαίδευση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ενισχύσει ευρωπαϊκές αξίες όπως η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η ανοχή η κοινωνική ενσωμάτωση και ο διαπολιτισμικός διάλογος μέσω του αθλητισμού.
Διευκρινίζεται οτι η ριζοσπαστικοποίηση δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη στο βίαιο εξτρεμισμό ή την τρομοκρατία κι οι ριζοσπαστικές συμπεριφορές δεν είναι κατ’ ανάγκη προβληματικές. Η ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί σε βίαιο εξτρεμισμό είναι μια διαδικασία με την οποία ένα άτομο δέχεται τη χρήση βίας για την επίτευξη πολιτικών, ιδεολογικών ή θρησκευτικών στόχων, μεταξύ των οποίων του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος και πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός πέραν των άλλων είναι και ένα πολύτιμο εργαλείο για την κοινωνική ενσωμάτωση και να τονίσει την σημασία που έχει η προώθηση των θετικών αξιών του στους νέους, ο Δήμος Καρδίτσας διοργανώνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και από ώρα 10.00 έως 14.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας  τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εφηβικών τμημάτων των ομάδων της Καρδίτσας.

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"