Ειδήσεις

Ηλίας Χατζής*: «Να γιατί αποκλείστηκε από τη ΓΣ της ΕΠΣΚ, ο Ηρακλής Καρδιτσομάγουλας»

Ευτυχώς ακόμη λειτουργούν αδέσμευτα τα ΜΜΕ στη χώρα μας και στην περιοχή μας κι έτσι έχω την ευκαιρία να δημοσιοποιήσω, στο φίλαθλο κοινό, αυτά που θα ακούγονταν στη ΓΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας, που έγινε την 1-2-2018.
Εντελώς αναίτια ο σύλλογός μου ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΕ από τη ΓΣ. Ο πολύ καλός νομικός κύριος ΚΑΨΙΩΤΗΣ Γεώργιος διάβασε σωστά το καταστατικό της ΕΠΟ που μιλάει για 5ετία αποχώρησης από τη διαιτησία, η οποία όμως δεν αποδεικνύεται, εάν υπάρχει η όχι , από κατάσταση επιτυχόντων στις εξετάσεις.

Αυτά που ήθελαν να ακούσουν τα σωματεία θα τα πληροφορηθούν από τις φιλόξενες στήλες των ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και έντυπων. Γιατί κύριε ΚΑΨΙΩΤΗ παραλείψατε να πείτε τι προβλέπεται για τον αποκλεισμό μέλους από το ΔΣ ενός σωματείου μετά την κατάθεση του ΔΣ για αναγνώριση και αποδοχή από την ΕΠΣΚ?
Εσείς κύριε ΚΑΨΙΩΤΗ (κανένας δεν αμφισβητεί την πολύ καλή νομική σας γνώση), αφού είχατε αποφασίσει, ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΠΣΚ, (όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε στη ΓΣ), να αποκλείσετε ένα μέλος από τη ΓΣ , ΓΙΑΤΙ δεν ενημερώσατε το σώμα για το Ν. 2725/1999 …. για να λάβει γνώση και να αποφασίσει αυτό, για τη συμμετοχή ή όχι του σωματείου στην Γ.Σ?. Αλλά , έστω και μ’ αυτή την ελλιπή ενημέρωση του σώματος, ο Πρόεδρος της ΓΣ δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα που προέκυψε. Εσείς ως Νομικός Σύμβουλος γιατί σιωπήσατε?
Σωστά έπραξες κύριε ΚΑΨΙΩΤΗ και βρήκες τι προβλέπουν τα καταστατικά των μη αρεστών σωματείων στον πρόεδρο. Όλα τα άλλα σωματεία εκπροσωπήθηκαν νόμιμα στη ΓΣ?
Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί είναι βάσιμοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ακυρωθεί η ΓΣ (με τα οποιαδήποτε αποτελέσματα). Αλλά , για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη και ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν χειρίζεται το ταμείο της ΕΠΣΚ.
Αλλά ας έρθουμε στην ουσία της ΓΣ και τι θα ακούγονταν για να πληροφορηθούν τα σωματεία για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου και της Ε/Ε της ΕΠΣ Καρδίτσας:
α) Θα μάθαιναν για το διασυρμό που υπέστη το Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο στον αγώνα, που επαίρεστε ότι η μικτή ομάδα έφθασε μια ανάσα από τον τελικό.
β) Θα μάθαιναν τι συμβαίνει με τη Διαιτησία και με ορισμένους Διαιτητές.
γ) Θα ενημερώνονταν πώς καταστρατηγούνται οι κανονισμοί και ιδιαίτερα ο ΚΑΠ.
δ) Θα μάθαιναν τι συμβαίνει με τους παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας.
ε) Θα μάθαιναν για τη σας διοίκηση στο οικονομικό κομμάτι.
στ) Θα ενημερώνονταν γιατί πληρώνετε 477 ευρώ το μήνα πρόστιμο στην εφορία και τα αποκρύπτετε .
ζ) Θα μάθαιναν τα σωματεία και οι οικονομικές υπηρεσίες (ΕΦΟΡΙΑ , ΠΑΛΑΙΟ ΣΔΟΕ κλπ) εάν γίνεται ή όχι φοροδιαφυγή από την ΕΠΣΚ. Και που οδηγείται αυτή.
η) Θα μάθαιναν γιατί απεκρύβησαν τα έσοδα από μια τεράστια εκδήλωση.
θ) Θα πληροφορούνταν για τα έργα και τις ημέρες της Πειθαρχικής επιτροπής.
Ι) θα μάθαιναν τα σωματεία για τις δικαστικές σας υποθέσεις ( πλαστογραφία κλπ) και πού πήγαν τα χρήματα, 33.301 ευρω, για την περίοδο 2011-2016.
ια) θα πληροφορούνταν τα σωματεία για τις πολύ καλές σας σχέσεις με την ΕΠΟ (την προηγούμενη φυσικά και όχι την τωρινή).
Φυσικά θα ενημερώνονταν τα σωματεία για τη γύμνια σας και την έλλειψη οράματος για την αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου.
Τα σωματεία θα ενημερώνονταν πώς ξοδεύονται τα δικά τους χρήματα, θα ενημερώνονταν για τον απολογισμό του 2017:
α) Ποια σωματεία είναι αυτά που ενισχύονται, επιλεκτικά, για διάφορες εκδηλώσεις?
β) Ποια σωματεία είναι αυτά που ενισχύονται με έκτακτες ενισχύσεις?
γ) Πώς ξοδεύονται χρήματα για ένα γήπεδο που δεν υπάρχει?
δ} Πώς ξοδεύονται ποσά που δεν ξοδεύει ούτε ένας μεγάλος οργανισμός?
ε) Πώς ξοδεύονται χρήματα για παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας τη στιγμή που δεν υπάρχουν?
στ) Θα ζητούνταν εξηγήσεις σε ποιους ποδοσφαιριστές δόθηκαν χρήματα από το ταμείο αρωγής.
ζ) Θα ζητούνταν εξηγήσεις πώς ξοδεύονται τεράστια ποσά για τις μικτές ομάδες.
η) Θα ζητούνταν εξηγήσεις γιατί υπάρχει αναντιστοιχία στα έσοδα από τα ποσοστά αγώνων.
Τέλος θα αποδομούνταν ο προϋπολογισμός του 2019 , που φυσικά και είναι ανέφικτος.
Θα μπορούσα να αναλωθώ σε περισσότερες και τεκμηριωμένες λεπτομέρειες αλλά ο δημοσιογραφικός χώρος είναι περιορισμένος.
Αυτά ήταν για τη ΓΣ που, δυστυχώς , με ενέργειες , που κάθε άλλο παραπέμπουν σε δημοκρατία , αποκλείστηκε το Σωματείο μου και όλα αυτά δεν ακούστηκαν.
Έπρεπε να υπάρξει μονόλογος και έλλειψη οποιασδήποτε ένστασης , ψήφιση άρον- άρον των απολογισμών και καμιά αντίθετη φωνή για τα έργα και τις ημέρες ενός καρεκλοκενταύρου προέδρου.
Ευτυχώς, όμως, παρότι στη Γ.Σ τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο φίμωσης και προληπτικής λογοκρισίας, υπάρχουν και άλλοι δίαυλοι, μέσω των οποίων η φωνή μας θα ακουστεί.
Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικότερα, μάλιστα, αν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ αποδεχθεί την πρόσκληση που του απευθύνω για μεταξύ μας τηλεοπτική αντιπαράθεση. Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε, ενώπιον των σωματείων της ΕΠΣ Καρδίτσας, ότι δεν φοβάται το διάλογο και ότι θα έβγαινε στο τηλεοπτικό γυαλί.
Το γάντι το πέταξε, το σηκώνω και (ΤΟΝ) περιμένω. Θα δεχθεί την πρόταση ή θα μείνει στην ιστορία ως ο ?
Ιδού η Ρόδος…………….

ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.52
Δύση: 17.23
Σελήνη
10 ημερών
1829
Ελληνικός στολίσκος κυριεύει δύο τουρκικές κανονιοφόρους στο λιμάνι της Πρέβεζας.
1878
Εθελοντικά σώματα από την ελεύθερη Ελλάδα εισέρχονται στην Κεντρική Θεσσαλία.
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει ιταλικό πετρελαιφόρο στην Αδριατική.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».