Ειδήσεις

Ανακοίνωση-απάντηση της «Συμμαχίας για το ποδόσφαιρο» προς τον Μ. Παλάσκα

altΑνακοίνωση εξέδωσε  η παράταξη «Συμμαχία για το ποδόσφαιρο» απαντώντας στον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Μανώλη Παλάσκα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συμμαχίας για το ποδόσφαιρο»:
Όταν η κατάπτωση και ο πανικός μπροστά στην επερχόμενη ήττα δεν έχει όρια τότε χάνεται ο έλεγχος. Αυτό ισχύει για τον (για λίγα ακόμη 24ωρα) πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας Παλάσκα, ο οποίος προχθές σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά του τοπικού ποδοσφαίρου ενέργεια, χρησιμοποίησε μια επίσημη διαδικασία της ΕΠΣΚ για να εξαπολύσει επίθεση στους αντιπάλους του,  με αστήρικτες κατηγορίες, με υπαινιγμούς και απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Εξάλλου για τον Παλάσκα ο οποίος είναι γνωστός στην κοινωνία της Καρδίτσας για την συμπεριφορά του, ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα». Του φταίνε όλοι: Ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, οι παράγοντες του ποδοσφαίρου που δεν είναι μαζί του, οι παράγοντες της ΕΠΟ που πλέον έχουν αντιληφθεί το ρόλο του και δεν του δίνουν καμία σημασία, οι αντίπαλοι υποψήφιοι, όσοι μέχρι πρόσφατα τον στήριζαν αλλά πλέον αποφάσισαν πως δεν αξίζει να συνεχίσουν να τον στηρίζουν, του φταίνε τα ερασιτεχνικά σωματεία που του γύρισαν την πλάτη. Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο ίδιος.
Ο Παλάσκας αντί αυτές τις ημέρες να παρουσιάζει το έργο του (άραγε ποιο έργο;) ως απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΣΚ, το μόνο που κάνει είναι να βρίζει και να απειλεί τους αντιπάλους του. Είναι του δόγματος ότι «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου». Όμως μαζί του πλέον δεν είναι κανένας. Έτσι επειδή αδυνατεί να κατανοήσει πως ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά στραβά αρμένιζε ο ίδιος τόσο χρόνια και επειδή τα μόνα «αθλήματα» στα οποία είναι καλός είναι η ίντριγκα, το παρασκήνιο, το παραγοντηλίκι και η κωλοτούμπα, απειλεί θεούς και δαίμονες. Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του. Την περιμέναμε. Πάντα έτσι λειτουργούσε και με αυτή τη λογική θέλει να παραμείνει στα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας. Δεν αγαπάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αγαπάει μόνο τον εαυτό του. Η απόλυτη απραξία του αυτά τα χρόνια αυτό δείχνει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στη καρέκλα του. Νοιώθει ότι είναι δική του και όποιος την διεκδικήσει γίνεται αυτόματα εχθρός του. Εξάλλου τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΚ εκμεταλλεύτηκε για να βολέψει στενότατο συγγενικό του πρόσωπο  στην ΕΠΟ, αλλά και να έχει αρκετά ακόμη προσωπικά οφέλη που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε.
Μας απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη επειδή ζητήσαμε να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, επειδή δεσμευόμαστε πως θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε με διάφορους τρόπους το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας. Μα αυτό ακριβώς έχουμε στόχο να κάνουμε. Να τηρήσουμε τις διαδικασίες και να ενισχύσουμε το τοπικό ποδόσφαιρο. Ας προσφύγει στη δικαιοσύνη αν θέλει ή μάλλον αν μπορεί, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση πολλοί λένε ότι θα βρεθούνε κρυμμένοι σκελετοί στην δική του ντουλάπα.
Μεταξύ άλλων στο προχθεσινό του παραλήρημα ανακοίνωσε και την πρόσληψη εταιρείας security και μάλιστα από την Αθήνα για την ημέρα των εκλογών. Μας θυμίζει αυτή η απόφαση μαφιόζικες πρακτικές. Από ποιόν κινδυνεύει η εκλογική διαδικασία και ζητά προστασία ο Παλάσκας; Ποιοι είναι αυτοί που θα βρίσκονται στο χώρο της Γεν. Συνέλευσης; Θα έρθει με τους φουσκωτούς του για να κάνει εκλογές; Ποιον επιχειρεί να εκφοβίσει; Μήπως το εκλογικό σώμα; Αν ήθελε να διαφυλάξει την τάξη (αλήθεια από ποιόν κινδυνεύει;) γιατί δεν ενημέρωνε την αστυνομία ή γιατί δεν ζητούσε από τοπικές εταιρείες security να αναλάβουν τη φύλαξη του χώρου; Και τέλος ποιος θα πληρώσει τους φουσκωτούς του πάλι τα σωματεία; Όπως πληρώνουν όλα τα χρόνια τα δικαστήρια του Παλάσκα;

Άλλα έχει στο μυαλό του ο Παλάσκας. Επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση με στόχο την εκλογική διαδικασία, γιατί θεωρεί την ΕΠΣΚ τσιφλίκι που θέλει να ελέγχει ο ίδιος και η μικρή παρέα του. Δεν θα του περάσει. Η ΕΠΣΚ ανήκει στα ερασιτεχνικά σωματεία, ανήκει στο τοπικό ποδόσφαιρο και σε κανέναν άλλο.
Ο Παλάσκας είναι πανικοβλημένος. Έχει χάσει την μπάλα και έχει χάσει και τις επερχόμενες εκλογές. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε άλλο μαζί του και πολύ περισσότερο δεν ασχολείται άλλο μαζί του η τοπική κοινωνία. Είναι απαξιωμένος στα μάτια της καθώς γνωρίζει καλά το ρόλο του.
Σε ότι μας αφορά:
«Η Συμμαχία για το ποδόσφαιρο» μακριά από οποιουδήποτε είδους ιδιοτελείς επιδιώξεις και συμφέροντα, έχει ως κεντρικό της στόχο την συνολική αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην περιοχή μας, καθώς θεωρεί το άθλημα ως σπουδαίο παράγοντα στη διαδικασία της αθλητικής ανάπτυξης και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Στους άμεσους στόχους μας είναι:
-    Η ενίσχυση του ταμείου αρωγής από χορηγούς που ανήκουν στην τοπική κοινωνία.
-    Οι δωρεάν φυσιοθεραπείες για τους αθλητές των σωματείων σε συνεργασία με τοπικούς φυσιοθεραπευτές
-    Η παρουσία γιατρών στους αγώνες με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας των αθλητών μας
-    Η ολοκλήρωση του γηπέδου της ΕΠΣΚ το οποίο η διοίκηση Παλάσκα άφησε στην τύχη του
Εμείς έχουμε όραμα για το τοπικό ποδόσφαιρο και μπαίνουμε στη διαδικασία των εκλογών για να το υπηρετήσουμε. Είμαστε βέβαιοι πως με την ψήφο των μελών της ΕΠΣ Καρδίτσας θα αναδειχθούμε νικητές ώστε να υλοποιήσουμε τα πιστεύω και τους στόχους μας.
Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού
«Συμμαχία για το ποδόσφαιρο»

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"