Ειδήσεις

Κρίσιμες μάχες για όλους

Κρίσιμες μάχες για όλες τις θεσσαλικές ομάδες περιλαμβάνει αυτό το διήμερο. Πλην του ΑΟΤ που παίζει το Σάββατο στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα, οι υπόλοιποι αγωνίζονται την Κυριακή με αντιπάλους που έχουν στόχους. Το βράδυ της Κυριακής, σε κοινή ώρα έναρξης για όλα τα παιχνίδια (7.00 μ.μ.), παίζουν Ολυμπιακός Βόλου και ΑΕΛ. Ο Ολυμπιακός Βόλου, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο, ταξιδεύει στην Καβάλα για να παίξει τα ρέστα του για τα πλέι οφ κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.
Χωρίς δυο από τους βασικούς συντελεστές της φετινής πολύ καλής πορείας θα παρατάξει ο Μάκης Κατσαβάκης την ομάδα του, στον πολύ κρίσιμο αγώνα με την Καβάλα στο “Ανθή Καραγιάννη”. Ο λόγος για τους Βιθέντε Μόνχε και Κώστα Καπετάνο.Ο πρώτος είναι τραυματίας, ενώ ο δεύτερος δεν τα βρήκε με τη διοίκηση της ομάδας για νέο συμβόλαιο και μπήκε σε καραντίνα! Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι κανονικά στην αποστολή για τον... τελικό κόντρα στους “αργοναύτες”.
Την αποστολή απαρτίζουν οι Γιακούποβιτς, Ρόκα, Ντολεζάι, Τομάς, Σανκαρέ, Σελεζί, Ζαραδούκας, Γκότοβος, Ψυχογιός, Ούμπιντες, Άλβαρεζ, Ακόστα, Μητρόπουλος, Μπερτόλντι, Μαρτίν, Μπρέσκα, Σολάκης, Ροντρίγκεζ, Νέμεθ.
Στην έδρα της αγωνίζεται την Κυριακή η ΑΕΛ φιλοξενώντας τον Εργοτέλη. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου μια εβδομάδα μετά την τρελή ισοπαλία με τον Πανιώνιο θέλει τη νίκη και μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε παραμονή.
Ο "άσωτος υιός" Τζόελ Τσιμπάμπα τιμωρήθηκε τελικά με χρηματικό πρόστιμο και όχι με διακοπή συμβολαίου και μάλλον υπολογίζεται για τον αγώνα με τους Κρητικούς.
Ο Μπλάζεκ δύσκολα θα είναι έτοιμος για να παίξει από την αρχή, ενώ η συμμετοχή του Κανόμπιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Στη Φούτμπολ Λιγκ η Αναγέννηση φιλοξενείται το απόγευμα της Κυριακής από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σε μια πολύ δύσκολη αποστολή για τους κιτρινόμαυρους, που θα έχουν στον πάγκο τους τον Βάιο Καραγιάννη στη θέση του «λιποτάκτη» Βασίλη Παπαχρήστου. Εντός έδρας αγωνίζονται το απόγευμα της Κυριακής και οι εκπρόσωποι της Θεσσαλίας στη Φούτμπολ Λιγκ 2 με τη Νίκη Βόλου να υποδέχεται τον Ναυπακτιακό Αστέρα και τον Τύρναβο τον Μακεδονικό.
Τέλος κανονικά διεξάγεται την Κυριακή  και η 21η αγωνιστική στον 4ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος, αφού τα σωματεία αποφάσισαν να αναστείλουν την αποχή τους.

 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"