Τρίκαλα: Πανέμορφη – σύγχρονη πόλη

Ο νομός Τρικάλων είναι κυρίως ορεινός με εκπληκτικά ορεινά τοπία και δάση. Φυσικές ομορφιές, αρχαιολογικά ευρήματα, παραδοσιακά χωριά και, φυσικά, τα μεγαλόπρεπα Μετέωρα δίνουν το στίγμα του νομού και προσκαλούν τους λάτρεις της φύσης και της αγροτικής ζωής σε μοναδικές εμπειρίες.

Από τα γνωστότερα αξιοθέατα του νομού Τρικάλων είναι τα Μετέωρα ενώ αξιόλογος είναι και ο πλούτος των ευρημάτων της περιοχής που χρονολογούνται ήδη από την παλαιολιθική εποχή. Αν όμως αγαπάτε τη φυσική ζωή, αξίζει να γνωρίσετε τους πολλούς παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, όπως η Ελάτη, το Περτούλι, το Καστράκι και πολλοί άλλοι, να περπατήσετε στις ορεινές πλαγιές και να ανακαλύψετε από κοντά τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων.
Η πόλη των Τρικάλων είναι μια πανέμορφη σύγχρονη πόλη στην όποία ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλα τα είδη διασκέδασης. Ιδιαίτερα έντονη νυχτερινή ζωή, παρατηρείται στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο κέντρο της πόλης και στα «Μανάβικα» στα στενά της πόλης, όπου βρίσκονται τα περισσότερα μπαράκια και νυχτερινά κέντρα. Είναι μια πόλη σύγχρονη που όμως διατηρεί και το παραδοσιακό της χρώμα. Διακρίνεται για την καλή της ρυμοτομία, τους μεγάλους και ευθείς δρόμους, τις πλατείες και τα άλση που προσδίδουν στη πόλη μια ξεχωριστή ομορφιά.
Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του τελευταίου ορεινού όγκου που κατεβαίνει από τα Χάσια προς τον Θεσσαλικό κάμπο. Διασχίζεται από τον παραπόταμο του Πηνειού, τον Ληθαίο. Ο ποταμός αυτός δίνει στη πόλη μια ξεχωριστή ομορφιά. Ειδικά, τα τελευταία χρόνια που η κοίτη του, που περνά μέσα από την πόλη έχει διαμορφωθεί και κοσμείται με ποικιλία καλλωπιστικών φυτών.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
11 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"