Ταξίδι με το αεροπλάνο: Πώς να επιλέξετε την ιδανική θέση

altΠοια είναι η ιδανική θέση στο αεροπλάνο; Είναι, μάλλον, θέμα γούστου. Αεροπορικές εταιρίες και ειδικευμένες ιστοσελίδες προτείνουν συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο αεροπλάνο για να κάνει κάποιος το «τέλειο» ταξίδι.

Το site της Easyjet, για παράδειγμα, θεωρεί ως ιδανική θέση την 7F για τον λόγο ότι αυτή έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση. Υπάρχουν όμως και αντίθετες απόψεις. Παλιότερη έρευνα της ιστοσελίδας www.Skyranner.com υποδεικνύει την 6Α. Αυτή φαίνονται να προτιμούν οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες, γιατί θεωρούν το 6 τυχερό αριθμό.
Επειδή όμως ούτε οι πωλήσεις ούτε οι προλήψεις αποτελούν ασφαλές κριτήριο, η γαλλική έκδοση της Huffington Post δίνει τον δικό της χρηστικό οδηγό επιλογής της ιδανικής θέσης στο αεροπλάνο. Ή μάλλον, των ιδανικών θέσεων, αφού το ιδεώδες διαφέρει ανάλογα με το τι ζητά ο καθένας.
Ζητάτε ασφάλεια; Πιάστε θέση στο διάδρομο, στο πίσω μέρος του αεροπλάνου
Μια έρευνα της ιστοσελίδας Popular Mechanics υποστηρίζει ότι οι επιβάτες που κάθονται κοντά στο πίσω μέρος του αεροπλάνου έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε περίπτωση ατυχήματος συγκριτικά με όσους βρίσκονται στις πρώτες σειρές. Προσοχή μόνο: οι σωστές θέσεις είναι πίσω από τα φτερά, όχι ακριβώς πάνω. Επιπλέον, η επιλογή μιας θέσης ακριβώς δίπλα στο διάδρομο προσφέρει τη δυνατότητα να εγκαταλείψεις πιο γρήγορα το αεροπλάνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "iefimerida.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 16.58
Σελήνη
13 ημερών
536
Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.
1832
Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»