Σύγχρονες ελληνικές ταινίες που έγιναν καλτ

altΦτηνές παραγωγές του νέου ελληνικού σινεμά που έγιναν επιτυχίες με τρόπους που δεν φανταζόταν κανείς.Είναι γεγονός πως την πορεία μιας ταινίας δεν μπορεί να την προδιαγράψει κανείς.Άλλες ξεκινούν με τις καλύτερες προδιαγραφές και πατώνουν τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά και άλλες πάλι αρχίζουν ακόμα και ως φάρσες, καταλήγοντας να γίνουν ακόμα και κοινωνικά φαινόμενα!
 
Για τις τελευταίες θα μιλήσουμε εδώ, ταινίες που απασχόλησαν το ελληνικό κοινό με αναρίθμητους τρόπους και λογίζονται πλέον κλασικά ορόσημα του καλτ σινεμά.
Ένα φιλμ ταξιδεύει άλλωστε ως εκεί που το βλέπει ο κόσμος. Και ζει πάντα στις καρδιές όσων το αγάπησαν και το εκτίμησαν πραγματικά.
Ό,τι κι αν ήταν στην αρχή του…
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.03
Δύση: 18.58
Σελήνη
16 ημερών
1143
Ο Μανουήλ Α΄ Κομνηνός διαδέχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας τον πατέρα του Ιωάννη Β΄.
1821
Οι Ι. Διοβουνιώτης και Αθ. Διάκος πολιορκούν το φρούριο της Μενδενίτσας Φθιώτιδος.
1822
Μάχη στο Καστέλλι Χανίων και νίκη των Κρητών επαναστατών.
1827
Οι Κριεζής, Σωτηρίου και Θέγκας πυρπολούν 8 δικάταρτα τουρκικά πλοία στον Βόλο.
1854
Θεσσαλοί επαναστάτες νικούν 1.700 Τουρκαλβανούς στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.
1941
Το οχυρό Αρπαλούκι εγκαταλείπεται από την φρουρά του, η οποία υποχωρεί προς τον ποταμό Στρυμόνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.