Γιορτή τσίπουρου στη Ρεντίνα

altΌλα είναι έτοιμα για τη Γιορτή Τσίπουρου που διοργανώνεται φέτος για 13η χρονιά στην γραφική " Βασίλισσα των Αγράφων "τη Ρεντίνα, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μια γιορτή που έχει πλέον καταστεί θεσμός στη συνείδηση του κόσμου που προσέρχεται από όλη τη Θεσσαλία για να γευτεί το εκλεκτό τσίπουρο που προσφέρεται σε όλους δωρεάν μαζί με τοπικά εδέσματα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής και να γλεντήσουν στη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που σκοπό έχει να αναδείξει το τσίπουρο ως ιδιαίτερο προϊόν της Ρεντίνας.
Τη γιορτή συνοδεύει ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη από τον Χρήστο Κιτσόπουλο στα πνευστά, τη Γλυκερία Κωστούλα στο τραγοϋδι, το Γιάννη Σερίφη στα κρουστά, τον Δημήτρη Σκότη στο λαούτο, το Γιάννη Γκουζιώτη στο τραγούδι και το Μίλτο Κρανιά στο μπουζούκι και το λαϊκό τραγούδι.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Σοφάδων- Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και της Τοπικής Κοινότητας Ρεντίνας.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 17.11
Σελήνη
16 ημερών
1646
Κατάληψη της πόλεως του Ρεθύμνου από τις τουρκικές δυνάμεις του Χουσεΐν Πασά.
1681
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον αγιορείτη νεομάρτυρα Δαμασκηνό.
1822
Μοίρα Υδραίικων και Σπετσιώτικων πλοίων αποβιβάζει στο Μεσολόγγι σώμα 1.500 ανδρών προς ενίσχυση της πολιορκημένης φρουράς.
1940
Οι Ιταλοί εκδιώκονται από τον τομέα της Πίνδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»