Αντάμωμα Β΄ Αποφοίτων του Πρακτικού Τμήματος έτους 1964 του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας

altΜετά το πρώτο Αντάμωμα που έγινε 14 Ιουνίου 2014, το  περασμένο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου οι απόφοιτοι του Πρακτικού Τμήματος του 1ου Γυμνασίου (Λυκείου σήμερα) Αρρένων Καρδίτσας έτους 1964, ακολούθησε το δεύτερο αντάμωμα  στα  55 χρόνια με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Προσκλήθηκαν και ήταν παρόντες για συνεορτασμό του Ανταμώματος  απόφοιτοι του έτους αυτού μαθητές και μαθήτριες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιθυμία των Γυμνασίων Κλασικού Τμήματος 1ου Αρρένων Καρδίτσας, 
2ου Αρρένων Καρδίτσας, Θηλέων Καρδίτσας και των Ιδιωτικών Κυρίου Κωνσταντίνου Ζούμπου και Μακαριστού  Ηλία Καραμαγκιόλα.
Την παραμονή του Ανταμώματος έγινε μικρή συνάντηση συμμαθητών που ήρθαν από άλλες πόλεις με διαμένοντες στην Καρδίτσα, απολαμβάνοντας ένα ποτό στο ΄΄Καφέ Κιέριον΄΄  στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, αναπολώντας  αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια, συζητώντας σύγχρονα θέματα και ενδιαφέροντα χαρούμενοι και αστειευόμενοι.
Το Αντάμωμα έγινε στο Εστιατόριο ΄΄Μικρό Παλάτι΄΄ στην Πλατεία Πλαστήρα, όπου από νωρίς προσέρχονταν συμμαθητές και  συμμαθήτριες βολτάροντας χαρούμενοι με αγκαλιές, φιλιά και συγκίνηση για τη συνάντηση. Συνεχίστηκε για αρκετή ώρα η ευχάριστη αυτή εικόνα σε υπαίθριο χώρο άλλοι καθισμένοι και  άλλοι όρθιοι συνομιλώντας.  
Όλοι  χαίρονταν το όμορφο περιβάλλον που βρίσκονταν αντικρίζοντας το Α΄ Γυμνάσιο, τον Ανδριάντα του Πλαστήρα,   το Άγαλμα της Μάνας απολαμβάνοντας το Πάρκο του Παυσιλύπου  με τα πανύψηλα δέντρα, τα χαμηλότερα, τους  θάμνους, τον ανθόκηπο της πλατείας ακούγοντας τα κελαδήματα των πουλιών και την ιδιόρρυθμη κραυγή των παγωνιών. 
Μετά από αρκετή ώρα πέρασαν σε στεγασμένο χώρο στην πλατεία του εστιατορίου ΄΄Μικρό Παλάτι΄΄  όπου έγινε γνωριμία  των συνοδών των συμμαθητών και ο καθένας από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες με τη σειρά όπως κάθονταν αυτοσυστήθηκε και εξέφρασε πολύ σύντομα λίγα λόγια που έκρινε σκόπιμα για το άτομο του, την εξέλιξη του και το περιβάλλον του. Έγινε ενημέρωση για τους απόντες που βρίσκονται στους ουρανούς και όσους δεν μπόρεσα να έλθουν για λόγους υγείας  και προσωπικούς.
Σημαντικό είναι ότι παραβρέθηκαν συμμαθητές και συμμαθήτριες από όλα τα γυμνάσια που αναφέραμε και ότι εκφράστηκε με ευχαρίστηση από τους παρισταμένους να επαναληφθεί αντάμωμα όταν κριθεί κατάλληλος χρόνος. Ευχάριστη ήταν η διαπίστωση ότι  όλοι σχεδόν δημιούργησαν  οικογένεια με παιδιά, εγγόνια και σταδιοδρόμησαν άριστα επαγγελματικά ως επιστήμονες στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα μηχανικοί, γιατροί, γεωτεχνικοί, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέσης εκπαίδευσης, δάσκαλοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ως στελέχη σε ιδιωτικούς φορείς.Ακολούθησε γεύμα όπου δόθηκε ευκαιρία να συζητηθούν θέματα της σχολικής ζωής, ευχάριστα σχόλια για του καθηγητές και μεταξύ τους, ευτράπελα   που συνέβησαν και χαρούμενα γεγονότα της μαθητικής ζωής η οποία πέρασε ήρεμα με προοδευτικό πνεύμα.
 Αργά το απόγευμα μετά το γεύμα ευχάριστα με χαρές, συγκίνηση, φιλιά και ευχές από τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριες και τους συνοδούς αποχαιρετίσθηκαν ευχόμενοι υγεία, χαρά, ευτυχία και καλό Γ΄ Αντάμωμα. 
                                                                                                  Βασίλης Θ. Νίκου 
 
  

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 18.50
Σελήνη
16 ημερών
1828
Μάχη στην Λομποτινά Ναυπάκτου και νίκη των Ελλήνων.
1904
Πυρπολείται μέσα στο σπίτι της, μαζί με 5 άλλους συμπολεμιστές της, η δασκάλα του χωριού Γκρήτσιστα της Γευγελής Αικατερίνη Χατζηγεωργίου.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός διανοίγει μετά από αγώνα τις διαβάσεις του Βερμίου στον άξονα Κοζάνη-Βέροια.
1914
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει τη Βόρεια Ήπειρο.
1944
Αποβιβάζονται στον Πειραιά τα πρώτα τμήματα του Ελληνικού Στρατού με πρώτο τον Ιερό Λόχο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»