Κωμωδίες που βασίζονται σε… τραγικά πραγματικά γεγονότα

Σκοτεινές περιπέτειες της ζωής μεταφέρθηκαν στο πανί με την αστεία τους πλευρά
Ποιος θα περίμενε ότι ένας καλομελετημένος φόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια μέχρι δακρύων;Ή ακατάσχετο γέλιο το γεγονός ότι δυο φαινομενικά καλοσυνάτες κυριούλες δολοφονούν με τη σέσουλα μοναχικούς ανθρώπους;Είναι μάλλον γιατί η πραγματικότητα είναι απείρως πιο περίεργη και διασκεδαστική από τη μυθοπλασία, κάτι που αναγνώρισε εγκαίρως η έβδομη τέχνη και είπε να μεταφέρει στο σελιλόιντ πραγματικές καταστάσεις… ελαφρώς παραλλαγμένες.
 Εξάγοντας το αστείο από το τραγικό, το γέλιο από το κλάμα.Μόνο που αν ήξερες πως βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ίσως να μη γελούσες. Ίσως…
«Επάγγελμα Νεκροθάφτης» (2011)
Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μαγεύτηκε από την υπόθεση του Bernie Tiede, ενός ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών στο ανατολικό Τέξας που διπλάρωσε μια βαθύπλουτη χήρα το 1996 και τη σκότωσε μετά, διαβάζοντας την ιστορία σε ένα άρθρο στο περιοδικό «Texas Monthly» το 1998. Ο σκηνοθέτης πίστεψε από τότε πως όλα τα υλικά του καλού φιλμ υπήρχαν εδώ, παρακολουθώντας μάλιστα και όλη τη δίκη του νεκροθάφτη το 1999.Αφού προσέλαβε και τον πραγματικό συντάκτη του άρθρου, Skip Hollandsworth, να του φτιάξει το σενάριο, περίμενε να μεγαλώσει λίγο ο Τζακ Μπλακ, καθώς στο πρόσωπό του είχε βρει ήδη από την εποχή του «School of Rock» (2003) τον άνθρωπο που θα ενσάρκωνε τον Bernie.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
17 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».