Κωμωδίες που βασίζονται σε… τραγικά πραγματικά γεγονότα

Σκοτεινές περιπέτειες της ζωής μεταφέρθηκαν στο πανί με την αστεία τους πλευρά
Ποιος θα περίμενε ότι ένας καλομελετημένος φόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια μέχρι δακρύων;Ή ακατάσχετο γέλιο το γεγονός ότι δυο φαινομενικά καλοσυνάτες κυριούλες δολοφονούν με τη σέσουλα μοναχικούς ανθρώπους;Είναι μάλλον γιατί η πραγματικότητα είναι απείρως πιο περίεργη και διασκεδαστική από τη μυθοπλασία, κάτι που αναγνώρισε εγκαίρως η έβδομη τέχνη και είπε να μεταφέρει στο σελιλόιντ πραγματικές καταστάσεις… ελαφρώς παραλλαγμένες.
 Εξάγοντας το αστείο από το τραγικό, το γέλιο από το κλάμα.Μόνο που αν ήξερες πως βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ίσως να μη γελούσες. Ίσως…
«Επάγγελμα Νεκροθάφτης» (2011)
Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μαγεύτηκε από την υπόθεση του Bernie Tiede, ενός ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών στο ανατολικό Τέξας που διπλάρωσε μια βαθύπλουτη χήρα το 1996 και τη σκότωσε μετά, διαβάζοντας την ιστορία σε ένα άρθρο στο περιοδικό «Texas Monthly» το 1998. Ο σκηνοθέτης πίστεψε από τότε πως όλα τα υλικά του καλού φιλμ υπήρχαν εδώ, παρακολουθώντας μάλιστα και όλη τη δίκη του νεκροθάφτη το 1999.Αφού προσέλαβε και τον πραγματικό συντάκτη του άρθρου, Skip Hollandsworth, να του φτιάξει το σενάριο, περίμενε να μεγαλώσει λίγο ο Τζακ Μπλακ, καθώς στο πρόσωπό του είχε βρει ήδη από την εποχή του «School of Rock» (2003) τον άνθρωπο που θα ενσάρκωνε τον Bernie.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 17.59
Σελήνη
11 ημερών
360
Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας από τον Αυτοκράτωρα Κωνστάντιο.
1878
Επαναστατικά τμήματα της Θεσσαλίας αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της Μακρινίτσας του Πηλίου.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».