Σεμινάριο με θέμα Body Music = Μουσική του σώματος

Οι Δρυάδες εν Πλώ και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη διοργανώνουν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου σεμινάριο Body Music και μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική με την καταξιωμένη καρδιτσιώτισσα ηθοποιό και μουσικό Σωτηρία Ρουβολή, στο χώρο της Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη στην Καρδίτσα (Εμπορικό Κέντρο, 1ος όροφος).

Το σεμινάριο με θέμα Body Music = Μουσική του σώματος θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου. Πρόκειται για ένα είδος χορού και μουσικής που λέγεται ότι ξεκίνησε ως τρόπος επικοινωνίας των Αφρικανών σκλάβων της Αμερικής,. Ερχόμενο σε επαφή με άλλα αφροαμερικάνικα είδη χορού όπως τα Juba, Hambone, Tap Dance, υπάρχει σήμερα ως ανεξάρτητο είδος και συνδέεται ακόμα και με το Hip Hop. Μέσα από τη φωνή και τα ηχεία του σώματος εκφραζόμαστε μουσικά. Δημιουργώντας ήχους και ρυθμικά μοτίβα, συντονιζόμαστε ομαδικά. Το κινούμενο σώμα αυτό-συνοδεύεται ηχητικά και ο χορευτής μαθαίνει να επικοινωνεί καλύτερα με τη μουσική σε όλα τα είδη χορού. Στο σεμινάριο εξερευνούμε τη μουσική του σώματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φωνή και τον ρυθμό με στόχο να “παίξουμε” μουσική με μόνο όργανο το ανθρώπινο σώμα!
Το βράδυ της ίδιας μέρας η Σωτηρία Ρουβολή συνοδευόμενη από το μουσικό Ανδρόνικο Τρούκη θα παρουσιάσει μουσική βραδιά αυτοσχεδιασμού, με διασκευές γνωστών μελωδιών σε jazz και pop ρυθμούς (Cole Porter, Gershwin, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Sting, Tom Waits etc.), αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Mε μινιμαλιστικά μέσα θα δοθεί έμφαση στα τρία κύρια στοιχεία της μουσικής -τη μελωδία, την αρμονία και το ρυθμό. Με τη δημιουργικότητα στο maximum! οι άπειρες δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής, το μπάσο, οι κλακέτες και το body percussion θα συνθέσουν μία παράσταση, όπου ο αυτοσχεδιασμός «χτυπάει κόκκινο» και η μουσική έκφραση αποτελεί τη μόνη κοινή γλώσσα.
Η Σωτηρία Ρουβολή είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ, ζει και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία 15 χρόνια, όπου έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές. Από την ηλικία των 6 ετών ασχολείται με το χορό, ξεκινώντας στη Σχολή Χορού της Μαρίας Καραπαναγιώτη, και τη μουσική. Είναι κάτοχος πτυχίου κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών, και είναι μόνιμο μέλος του Εργαστηρίου Φωνητικής Έρευνας και Τέχνης του Σπύρου Σακκά . Με τη jazz και τον αυτοσχεδιασμό ασχολείται εντατικά από το 2008 που ξεκίνησε κλακέτες υπό την καθοδήγηση του Θ. Δασκαλόπουλου. Έκτοτε έχει πάρει μέρος σε tap & body music festivals στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει μαθήματα με διεθνώς καταξιωμένους tap dancers. Τα τελευταία 7 χρόνια είναι leading voice των Locos de Atar (tango orchestra με έδρα τη Θεσ/νίκη). To 2015 μαζί με το Θάνο Δασκαλόπουλο και τον Περικλή Τριβόλη δημιούργησε το CoolspiriTrio, ένα jazz trio που φιλοξένησε πολλούς Έλληνες και ξένους, μουσικούς και κλακετίστες guest-artists.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη μουσική βραδιά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.
Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν πλω
Η Πρόεδρος Μαρία Καραπαναγιώτη

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
17 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».