Ακούστε τα 5 υποψήφια για Οσκαρ σάουντρακ -Από τη Φιλαρμονική του Λονδίνου μέχρι τον Χανς Τσίμερ

Μπορεί, φλας της δημοσιότητας και συνεντεύξεις να μονοπωλούν οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί που παίρνουν τα Όσκαρ,ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει την κάθε ταινία μοναδική.Η μουσική και τα σάουντρακ, που χωρίς αυτά, η κάθε ταινία θα ήταν διαφορετική.
Η μουσική πλαισιώνει την πλοκή, δημιουργεί την ένταση στις στιγμές που χρειάζεται και αποφορτίζει, όταν είναι απαραίτητο.Πέντε είναι οι υποψηφιότητες με τις καλύτερες μουσικές και άλλες πέντε με τα καλύτερα τραγούδια που ακούσαμε φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ξεχωρίζει, η μουσική που απέσπασε και το βραβείο BAFTA.
Μετά την επιτυχία του στα Golden Globe, ο συνθέτης Alexandre Desplat κέρδισε το βραβείο Best Original Music στα British Academy Film Award (BAFTA) για το soundtrack του The Shape of Water.
Το The Shape of Water είναι επίσης υποψήφιο για το Best Original Score στα Oscars. Ο Desplat ανέλαβε τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής του The Shape of Water με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Η σταρ της όπερα Renée Fleming τραγουδάει το «You’ll Never Know», το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας από τον Desplat.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
3 ημερών
1807
Ο Ρώσος ναύαρχος Σενιαβίν προσβάλλει μαζί με Ελληνικά πλοία το κάστρο της Τενέδου.
1822
Τμήμα φιλελλήνων αποβιβάζεται στο Λουτρό Σφακίων, για να ενισχύσει τον Κρητικό αγώνα.
1824
Σφαγές Ελλήνων στην Ανώπολη Χανίων.
1833
Κρήτες από το χωριό Μουρνιές Χανίων ζητούν αυτονομία.
Οι βαυαρικές στρατιωτικές δυνάμεις παραλαμβάνουν την Ακρόπολη των Αθηνών από τους Τούρκους.
1941
Ο Μουσολίνι παραδέχεται την ήττα των στρατευμάτων του στο Βορειοηπειρωτικό μέτωπο.
1943
Στην Καστοριά οι Ιταλοί εκτελούν ντόπιους και τον ιερέα Χρ. Παπαχρήστου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο πιο γρήγορος μπαμπάς...

Στην αυλή του σχολείου, τρία παιδιά συζητάνε για τη... μεγαλοσύνη των μπαμπάδων τους και τα κατορθώματά τους.
- Ο μπαμπάς μου, λέει το ένα, είναι τόσο γρήγορος, που πετάει ένα βέλος με το τόξο του κι αρχίζει να τρέχει και φτάνει στο στόχο πριν απ το βέλος.
- Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει το δεύτερο. Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι κυνηγός. Πυροβολεί με την καραμπίνα του και αρχίζει να τρέχει προς το θήραμα και το φτάνει πριν το χτυπήσουν τα σκάγια.
- Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι πιο γρήγορος απ όλους. Είναι δημόσιος υπάλληλος και σχολάει στις 3:30, αλλά είναι σπίτι απ τις τρεις παρά τέταρτο.