Ακούστε τα 5 υποψήφια για Οσκαρ σάουντρακ -Από τη Φιλαρμονική του Λονδίνου μέχρι τον Χανς Τσίμερ

Μπορεί, φλας της δημοσιότητας και συνεντεύξεις να μονοπωλούν οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί που παίρνουν τα Όσκαρ,ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει την κάθε ταινία μοναδική.Η μουσική και τα σάουντρακ, που χωρίς αυτά, η κάθε ταινία θα ήταν διαφορετική.
Η μουσική πλαισιώνει την πλοκή, δημιουργεί την ένταση στις στιγμές που χρειάζεται και αποφορτίζει, όταν είναι απαραίτητο.Πέντε είναι οι υποψηφιότητες με τις καλύτερες μουσικές και άλλες πέντε με τα καλύτερα τραγούδια που ακούσαμε φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ξεχωρίζει, η μουσική που απέσπασε και το βραβείο BAFTA.
Μετά την επιτυχία του στα Golden Globe, ο συνθέτης Alexandre Desplat κέρδισε το βραβείο Best Original Music στα British Academy Film Award (BAFTA) για το soundtrack του The Shape of Water.
Το The Shape of Water είναι επίσης υποψήφιο για το Best Original Score στα Oscars. Ο Desplat ανέλαβε τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής του The Shape of Water με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Η σταρ της όπερα Renée Fleming τραγουδάει το «You’ll Never Know», το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας από τον Desplat.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.00
Σελήνη
12 ημερών
1797
Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη από τις Αυστριακές Αρχές, μετά από προδοσία, ο Ρήγας Φεραίος-Βελεστινλής, και οι 7 συνεργάτες του.
1949
Επαναρχίζει η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.