Οι «Εκκλησιάζουσες» από το θέατρο Όψεις στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου

Η «Πειραματική Σκηνή» του Δημιουργικού Εργαστηρίου Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 6.30 το εσπέρας, την Κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Προέδρου Παύλου Σιούφα.

Οι ‘Εκκλησιάζουσες’, είναι  το προτελευταίο έργο του Ποιητή. Μέσα από μια κωμική φόρμα και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, που παρουσιάζει τα στραβά και τ’ ανάποδα του ανθρώπου και της κοινωνίας, -κι αυτό είναι που φέρνει  τον Αριστοφάνη τόσο επίκαιρο ανάμεσά μας σήμερα- ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και δείχνει τη διαφθορά και τις ανισότητες που  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.  Σκηνοθεσία-Σκηνικά–Κοστούμια: Παύλος Βησσαρίου- Βασιλική Μακρή. Μουσική Σύνθεση: Γιάννης Μπάτρας. Χορικά: Γιάννα Πούλιου - Βασιλική Μακρή. Συμμετέχουν τα Μέλη του Δ.Ε.Θεάτρου: Γκαραγκούνη Ευανθία – Καρύδα Τζώρτζια - Κούτσικος Σωτήρης - Κουτελίδα Μαριάννα- Παπαγεωργίου Βάϊος – Παπουτσής Λευτέρης - Πατραμάνη Μάγδα –-Σκάρλου Εύα-Σπανού Ρίτα - Σταμούλης Γιάννης- Τασούλης Σταύρος - Χαρκοπλιά Μυρσίνη .  Ο Πρόεδρος του Οργανωτή Συλλόγου κα πρώην βουλευτής Παύλος Β. Σιούφας καλεί όλους τους φίλους της αρχαίας κωμωδίας να προσέλθουν στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή παράσταση που ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια τον χώρο του αρχαίου Πύργου (Ελληνοπύργου).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 18.10
Σελήνη
9 ημερών
425
Ιδρύεται το Πανδιδακτήριο (Πανεπιστήμιο) Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
1913
Απόσπασμα της V Μεραρχίας απελευθερώνει την Κόνιτσα από τους Τούρκους.
1943
Διήμερη γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά κατά της πολιτικής επιστρατεύσεως.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Τα δίδυμα...

Ένα χρόνο τώρα μια ξανθιά ήταν παντρεμένη. όταν μια μέρα πλησιάζει τον καλό της και άρχισε να χοροπηδάει.
Ο καλός της χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει άρχισε να χοροπηδάει και αυτός μαζί της. «γιατί είμαστε ευτυχισμένοι;» την ερώτησε.
«Γλυκέ μου έχω θαυμάσια νέα, είμαι έγκυος και θα είναι δίδυμα» απάντησε αυτή «πως το συμπέρανες αυτό;» ρωτάει ο καλός της «ήταν εύκολο» είπε η ξανθιά «πήρα από το φαρμακείο δυο τεστ εγκυμοσύνης και, και τα δυο βγήκαν θετικά»