Οι «Εκκλησιάζουσες» από το θέατρο Όψεις στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου

Η «Πειραματική Σκηνή» του Δημιουργικού Εργαστηρίου Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 6.30 το εσπέρας, την Κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Προέδρου Παύλου Σιούφα.

Οι ‘Εκκλησιάζουσες’, είναι  το προτελευταίο έργο του Ποιητή. Μέσα από μια κωμική φόρμα και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, που παρουσιάζει τα στραβά και τ’ ανάποδα του ανθρώπου και της κοινωνίας, -κι αυτό είναι που φέρνει  τον Αριστοφάνη τόσο επίκαιρο ανάμεσά μας σήμερα- ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και δείχνει τη διαφθορά και τις ανισότητες που  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.  Σκηνοθεσία-Σκηνικά–Κοστούμια: Παύλος Βησσαρίου- Βασιλική Μακρή. Μουσική Σύνθεση: Γιάννης Μπάτρας. Χορικά: Γιάννα Πούλιου - Βασιλική Μακρή. Συμμετέχουν τα Μέλη του Δ.Ε.Θεάτρου: Γκαραγκούνη Ευανθία – Καρύδα Τζώρτζια - Κούτσικος Σωτήρης - Κουτελίδα Μαριάννα- Παπαγεωργίου Βάϊος – Παπουτσής Λευτέρης - Πατραμάνη Μάγδα –-Σκάρλου Εύα-Σπανού Ρίτα - Σταμούλης Γιάννης- Τασούλης Σταύρος - Χαρκοπλιά Μυρσίνη .  Ο Πρόεδρος του Οργανωτή Συλλόγου κα πρώην βουλευτής Παύλος Β. Σιούφας καλεί όλους τους φίλους της αρχαίας κωμωδίας να προσέλθουν στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή παράσταση που ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια τον χώρο του αρχαίου Πύργου (Ελληνοπύργου).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
24 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το σχολείο!

Ένα πρωί μια μαμά πάει να ξυπνήσει το γιο της.
"Ξύπνα, αγόρι μου. Είναι ώρα να πας σχολείο"
"Γιατί μωρέ μαμά; Δε θέλω να πάω"
"Πες μου δυο λόγους γιατί δε θέλεις να πας"
"Τα παιδιά δε με χωνεύουν και οι δάσκαλοι με μισούν. Να γιατί!"
"Αυτός δεν είναι λόγος να μη θες να πας σχολείο. Έλα, σήκω να ετοιμαστείς"
"Πες μου δυο λόγους γιατί πρέπει να πάω στο σχολείο"
"Λοιπόν... Ένας λόγος: Είσαι 52 ετών. Κι ένας δεύτερος; Είσαι ο Διευθυντής!"