Οι «Εκκλησιάζουσες» από το θέατρο Όψεις στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου

Η «Πειραματική Σκηνή» του Δημιουργικού Εργαστηρίου Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 6.30 το εσπέρας, την Κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Προέδρου Παύλου Σιούφα.

Οι ‘Εκκλησιάζουσες’, είναι  το προτελευταίο έργο του Ποιητή. Μέσα από μια κωμική φόρμα και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, που παρουσιάζει τα στραβά και τ’ ανάποδα του ανθρώπου και της κοινωνίας, -κι αυτό είναι που φέρνει  τον Αριστοφάνη τόσο επίκαιρο ανάμεσά μας σήμερα- ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και δείχνει τη διαφθορά και τις ανισότητες που  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.  Σκηνοθεσία-Σκηνικά–Κοστούμια: Παύλος Βησσαρίου- Βασιλική Μακρή. Μουσική Σύνθεση: Γιάννης Μπάτρας. Χορικά: Γιάννα Πούλιου - Βασιλική Μακρή. Συμμετέχουν τα Μέλη του Δ.Ε.Θεάτρου: Γκαραγκούνη Ευανθία – Καρύδα Τζώρτζια - Κούτσικος Σωτήρης - Κουτελίδα Μαριάννα- Παπαγεωργίου Βάϊος – Παπουτσής Λευτέρης - Πατραμάνη Μάγδα –-Σκάρλου Εύα-Σπανού Ρίτα - Σταμούλης Γιάννης- Τασούλης Σταύρος - Χαρκοπλιά Μυρσίνη .  Ο Πρόεδρος του Οργανωτή Συλλόγου κα πρώην βουλευτής Παύλος Β. Σιούφας καλεί όλους τους φίλους της αρχαίας κωμωδίας να προσέλθουν στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή παράσταση που ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια τον χώρο του αρχαίου Πύργου (Ελληνοπύργου).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.46
Δύση: 20.15
Σελήνη
2 ημερών
480 π.Χ.
Ο Ελληνικός Στόλος νικά τον περσικό κοντά στο ακρωτήριο Αρτεμίσιον της Ευβοίας.
1825
Η φρουρά του Μεσολογγίου ανατινάσσει χαρακώματα του Κιουταχή.
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους σε μάχη στα Σκούρτα Βοιωτίας.
1906
Ο Κων/νος Γαρέφης σκοτώνεται επιτιθέμενος εναντίον κομιτατζήδων στα Καλύβια, κοντά στο Τσερνέσοβο (Γαρέφη).
1922
Τα υποχωρούντα στη Μικρά Ασία ελληνικά στρατεύματα αποκρούουν επίθεση των Τούρκων για την κατάληψη του σταθμού Σαλιχλή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Πόσο θα έδειχνε το άλκοτεστ, άραγε!

Μια φορά ένας μεθυσμένος οδηγός, δεν μπορούσε να ελέγξει το αυτοκίνητο κι αυτό φαινόταν από την ζιγκ-ζαγκ πορεία του στον δρόμο. Ξαφνικά ένας αστυνομικός τον σταματάει για αλκοτέστ.
Τον κατεβάζει ο τροχονόμος και για να του αποδείξει ότι είναι μεθυσμένος, του λέει: "Περπάτα επάνω στην κίτρινη γραμμή."
Κι ο μεθυσμένος του απαντά: "Ποια από τις δύο;"