"Δύο θεοί"

Θεατρικό από τη Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων "ΑΘΕΜΙΤΟΣ"
Συμπληρώνοντας 14 χρόνια ζωής η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων «ΑΘΕΜΙΤΟΣ», ετοιμάζει την 15η της παραγωγή της, που θα παρουσιαστεί στο κοινό του Βόλου από τις 12 έως 16 Μαϊου, ώρα 9.30 μ.μ., στο «Αχίλλειον».

Πρόκειται για το θεατρικό του Λένου Χρηστίδη «ΔΥΟ ΘΕΟΙ».
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο κόσμος βρίσκεται ένα βήμα (μια βδομάδα) πριν την ολοκληρωτική, πυρηνική καταστροφή του, λόγω της σύρραξης δύο –υποθετικών- παγκοσμίων υπερκρατών.
Σε ένα ίδρυμα για την απεξάρτηση από την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, δυό διαβόητοι έγκλειστοι χάκερς, έχουν κρύψει στο δωμάτιό τους ένα κομπιούτερ και μαθαίνοντας τις εξελίξεις από την τηλεόραση, αντί να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν, μαζί με τους άλλους ανθρώπους να εμποδίσουν την καταστροφή, με τρόπο αυτιστικό, εμπνέονται να εκδικηθούν τη ζωή και την Ιστορία, παραχαράσσοντάς τη, μέσα από το Ιντερνετ και την ηλεκτρονική πληροφόρηση.
Ένα έργο με σύγχρονη και ζωντανή γλώσσα, με μοντέρνα θεματική, αφού καταπιάνεται με την υπερβολική και στρεβλωμένη εισβολή της διαδικτυακής επικοινωνίας στη ζωή μας, την διαχείριση των πληροφοριών μέσω Ιντερνετ, την καθεστωτική ή πειρατική παρέμβαση στα δεδομένα της γνώσης και της Ιστορίας.
Το ιδιαίτερα εμπνευσμένο κείμενο μπορεί να θεωρηθεί και προφητικό του προβλήματος, αφού γράφηκε το 1998, όταν τότε μόλις στον αναπτυγμένο Δυτικό κόσμο γινόταν αντιληπτό το πρόβλημα, της εξάρτησης κυρίως των νέων από την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την «νέα λαμπρή (εικονική) πραγματικότητα». Στην Ελλάδα βέβαια ακόμη κοιμόμαστε, αρκεί που είναι το παιδί κλεισμένο στο δωμάτιό του…
Παίζουν οι ηθοποιοί : Αλέξανδρος Κοσμάς(Μιγκέλ, τρόφιμος), Δημήτρης Κουτσοδημήτρης (Πάτρικ, τρόφιμος), Αριστέα Χρηστάκη (κ. Σίγμα, βιοανδροειδές), Ντόριαν Τάφα (Τζό, τρόφιμος) και Δημήτρης Λιβογιάννης (Διευθυντής).
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Κοσμάς.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Σελήνη
19 ημερών
685
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος και τον διαδέχεται ο υιός του Ιουστινιανός Β΄.
1913
Μετά την ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού, καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας, βαθειά μέσα στο βουλγαρικό έδαφος.
1920
Η Μεραρχία Σμύρνης φθάνει στην Αρκαδιούπολη (Λουλέ Μπουργκάζ), μετά από ταχεία προέλαση στην Ανατολική Θράκη.
1944
Οι Γερμανοί εκτελούν με ξιφολόγχη Έλληνες στην Σιάτιστα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».