"Δύο θεοί"

Θεατρικό από τη Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων "ΑΘΕΜΙΤΟΣ"
Συμπληρώνοντας 14 χρόνια ζωής η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων «ΑΘΕΜΙΤΟΣ», ετοιμάζει την 15η της παραγωγή της, που θα παρουσιαστεί στο κοινό του Βόλου από τις 12 έως 16 Μαϊου, ώρα 9.30 μ.μ., στο «Αχίλλειον».

Πρόκειται για το θεατρικό του Λένου Χρηστίδη «ΔΥΟ ΘΕΟΙ».
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο κόσμος βρίσκεται ένα βήμα (μια βδομάδα) πριν την ολοκληρωτική, πυρηνική καταστροφή του, λόγω της σύρραξης δύο –υποθετικών- παγκοσμίων υπερκρατών.
Σε ένα ίδρυμα για την απεξάρτηση από την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, δυό διαβόητοι έγκλειστοι χάκερς, έχουν κρύψει στο δωμάτιό τους ένα κομπιούτερ και μαθαίνοντας τις εξελίξεις από την τηλεόραση, αντί να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν, μαζί με τους άλλους ανθρώπους να εμποδίσουν την καταστροφή, με τρόπο αυτιστικό, εμπνέονται να εκδικηθούν τη ζωή και την Ιστορία, παραχαράσσοντάς τη, μέσα από το Ιντερνετ και την ηλεκτρονική πληροφόρηση.
Ένα έργο με σύγχρονη και ζωντανή γλώσσα, με μοντέρνα θεματική, αφού καταπιάνεται με την υπερβολική και στρεβλωμένη εισβολή της διαδικτυακής επικοινωνίας στη ζωή μας, την διαχείριση των πληροφοριών μέσω Ιντερνετ, την καθεστωτική ή πειρατική παρέμβαση στα δεδομένα της γνώσης και της Ιστορίας.
Το ιδιαίτερα εμπνευσμένο κείμενο μπορεί να θεωρηθεί και προφητικό του προβλήματος, αφού γράφηκε το 1998, όταν τότε μόλις στον αναπτυγμένο Δυτικό κόσμο γινόταν αντιληπτό το πρόβλημα, της εξάρτησης κυρίως των νέων από την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την «νέα λαμπρή (εικονική) πραγματικότητα». Στην Ελλάδα βέβαια ακόμη κοιμόμαστε, αρκεί που είναι το παιδί κλεισμένο στο δωμάτιό του…
Παίζουν οι ηθοποιοί : Αλέξανδρος Κοσμάς(Μιγκέλ, τρόφιμος), Δημήτρης Κουτσοδημήτρης (Πάτρικ, τρόφιμος), Αριστέα Χρηστάκη (κ. Σίγμα, βιοανδροειδές), Ντόριαν Τάφα (Τζό, τρόφιμος) και Δημήτρης Λιβογιάννης (Διευθυντής).
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Κοσμάς.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 16.58
Πανσέληνος
1905
Η ελληνική δύναμη που ήταν εγκατεστημένη στην λίμνη των Γιαννιτσών προσβάλλει βουλγαρική συμμορία, μέσα στο Αρχοντικό.
1942
Οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»