Sapere aude: Βιβλιοθήκη με μεράκι και συνέργειες στο 30ο Δημ. Σχολείο Τρικάλων

altSapere aude σημαίνει «Να τολμάς να γνωρίζεις». Η λατινική αυτή έκφραση είναι πλέον το όνομα της Βιβλιοθήκης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, που με μια σεμνή συνάντηση εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στους μαθητές την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.Ο Διευθυντής κ. Βασίλης Νάστος προσκάλεσε στην τελετή τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, καθώς ο Δήμος και οι υπηρεσίες του (η αντιδημαρχία διά του κ. Ακη Αναστασίου και η Σχολική Επιτροπή διά του κ. Κωτούλα) φρόντισαν να αξιοποιήσουν τα χρήματα που είχαν δοθεί το προηγούμενο σχολικό έτος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Τα 3.000€ συνολικώς αφορούσαν σε προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων, τα οποία συμπληρώθηκαν από την άοκνη και σημαντική προσφορά της τοπικής κοινωνίας. 
Σημαντικό το παράδειγμα της ενεργοποίησης γονέων, φίλων, εθελοντών, επιχειρηματιών, που συνέδραμαν στην όλη διαδικασία, όπως τόνισε - και τους οποίους ευχαρίστησε - η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σταυρούλα Τσιούνη («ψυχή» της προσπάθειας). 
Ο πρόσθετος εξοπλισμός, η εθελοντική εργασία, η φροντίδα ειδικών, ήταν στοιχεία που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που δίνει το παράδειγμα της ορθής διαχείρισης πόρων και εφαρμογής των εκπαιδευτικών οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας. Κάτι που δεν παρέλειψε να επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου, όταν παρουσίαζε στον Δήμαρχο, στον αντιδήμαρχο κ. Αναστασίου, στον αντιπεριφερειάρχη κ. Ντ. Μπάρδα, στον αν. διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντάκο, σε εκπαιδευτικούς, τη φιλοσοφία της Βιβλιοθήκης. 
Μια φιλοσοφία που στοχεύει στην παροχή γνώσεων συμπληρωματικών ή/και ενισχυτικών της γνώσης που δίνει το σχολείο, μέσα από το πλέον πρόσφορο σύστημα ταξινόμησης. Μάλιστα έγινε και μια μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων της ορθής ταξινόμησης, για να διευκολύνονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στον λιγοστό διαθέσιμο χρόνο για ανεύρεση βιβλίων.
Ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου λιτός, αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεισφορά της βιβλιοθήκης στο σχολείο, ενώ ο κ. Μπάρδας τόνισε τη σημασία της γνώσης μέσω της νέας αυτής προσπάθειας.
Το σχολείο με τους 168 μαθητές στη συνοικία της Πράσινης Γωνιάς υποδέχθηκε επίσης στη διάρκεια της τελετής, εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων των Τρικάλων, και βιβλιοθηκονόμους από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.
 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.38
Πανσέληνος
1822
Ο Χασάν πασάς καταλαμβάνει και καταστρέφει τους Λάκκους και τον Θέρισο στην Κρήτη.
1826
Έλληνες επαναστάτες υπό τους Π. Ζαφειρόπουλο και Σ. Σταϊκόπουλο μαζί με σώμα Επτανησίων αποκρούουν επίθεση δυνάμεων του Ιμπραήμ.
1869
Με βασιλικό διάταγμα καθιερώνεται ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος.
1936
Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς εγκαθιδρύει το δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
1960
Απαλείφονται από γνωστό γαλλικό λεξικό οι ερμηνείες του λήμματος "grec" (Έλληνας) ως απατεώνας, λωποδύτης, παλιάνθρωπος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».