Μαθήματα ορθοφωνίας - φώνησης – μέθοδος και τεχνικές - τραγούδι στο Ωδείο Ευθυμιάδη

Το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας σειράς μαθημάτων που αφορούν την ορθή εκφορά του λόγου, την ορθοφωνία και την καλλιέργεια της φωνής με στόχο είτε την απόκτηση μιας υγιούς φωνής, είτε την ερασιτεχνική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η φωνή μας είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, αποκαλύπτει κομμάτια του εαυτού μας και προσελκύει ή απωθεί, ενθουσιάζει ή κουράζει όσους μας ακούν.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν χρησιμοποιούμε τη φωνή μας σωστά; Εάν αδικούμε τον εαυτό μας και δείχνουμε στοιχεία που δεν θέλουμε; Μήπως κουράζουμε όσους μας παρακολουθήσουν ή καταπονείται ο λαιμός και η φωνή μας είναι συχνά βραχνή; Στέλνουμε μέσα από τη φωνή μας τα σωστά μηνύματα;
Η σωστή χρήση της φωνής συμβάλλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των άλλων και στη διατήρηση της προσοχής τους. Παράλληλα, δίνει στον ομιλητή τον έλεγχο της φωνής του αλλά και του ακροατηρίου χωρίς να κουράζει.
Μία σημαντική ευκαιρία  έχουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν ορθοφωνία, φωνητική και τραγούδι στην Καρδίτσα με το Νίκο Ευθυμιάδη και τους συνεργάτες του.
Το μάθημα είναι ατομικό και έχει ως ιδανικό στόχο την αναγνώριση των αδυναμιών του εκάστοτε μαθητή, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής του, την διεύρυνση της αντίληψης του και εν κατακλείδι την ανακάλυψη της μαγείας της φωνητικής μουσικής.
Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική  διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την εκπομπή του ήχου και ως προς την παραγωγή της φωνής. 
Απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το τραγούδι αλλά και σε ανθρώπους που χρειάζεται να έχουν μια καλλιεργημένη και σωστή φωνή όπως ιεροψάλτες, ιερείς, εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, πωλητές, δικηγόρους και επιχειρηματίες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.
Διδάσκονται:
Αναπνοή – προφορά - έκφραση
ορθοφωνία, σωστή στάση σώματος
ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού, σύγχρονου και κλασσικού
ερμηνεία – ύφος και στυλ εποχής
υποκριτική, κινησιολογία
ανάπτυξη-αναγνώριση της διαφραγματοπλευρικής αναπνοής μέσα από  φωνητικές ασκήσεις,
ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, στα τηλ: 24410-75440/42896  και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».