Μαθήματα ορθοφωνίας - φώνησης – μέθοδος και τεχνικές - τραγούδι στο Ωδείο Ευθυμιάδη

Το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας σειράς μαθημάτων που αφορούν την ορθή εκφορά του λόγου, την ορθοφωνία και την καλλιέργεια της φωνής με στόχο είτε την απόκτηση μιας υγιούς φωνής, είτε την ερασιτεχνική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η φωνή μας είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, αποκαλύπτει κομμάτια του εαυτού μας και προσελκύει ή απωθεί, ενθουσιάζει ή κουράζει όσους μας ακούν.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν χρησιμοποιούμε τη φωνή μας σωστά; Εάν αδικούμε τον εαυτό μας και δείχνουμε στοιχεία που δεν θέλουμε; Μήπως κουράζουμε όσους μας παρακολουθήσουν ή καταπονείται ο λαιμός και η φωνή μας είναι συχνά βραχνή; Στέλνουμε μέσα από τη φωνή μας τα σωστά μηνύματα;
Η σωστή χρήση της φωνής συμβάλλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των άλλων και στη διατήρηση της προσοχής τους. Παράλληλα, δίνει στον ομιλητή τον έλεγχο της φωνής του αλλά και του ακροατηρίου χωρίς να κουράζει.
Μία σημαντική ευκαιρία  έχουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν ορθοφωνία, φωνητική και τραγούδι στην Καρδίτσα με το Νίκο Ευθυμιάδη και τους συνεργάτες του.
Το μάθημα είναι ατομικό και έχει ως ιδανικό στόχο την αναγνώριση των αδυναμιών του εκάστοτε μαθητή, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής του, την διεύρυνση της αντίληψης του και εν κατακλείδι την ανακάλυψη της μαγείας της φωνητικής μουσικής.
Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική  διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την εκπομπή του ήχου και ως προς την παραγωγή της φωνής. 
Απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το τραγούδι αλλά και σε ανθρώπους που χρειάζεται να έχουν μια καλλιεργημένη και σωστή φωνή όπως ιεροψάλτες, ιερείς, εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, πωλητές, δικηγόρους και επιχειρηματίες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.
Διδάσκονται:
Αναπνοή – προφορά - έκφραση
ορθοφωνία, σωστή στάση σώματος
ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού, σύγχρονου και κλασσικού
ερμηνεία – ύφος και στυλ εποχής
υποκριτική, κινησιολογία
ανάπτυξη-αναγνώριση της διαφραγματοπλευρικής αναπνοής μέσα από  φωνητικές ασκήσεις,
ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, στα τηλ: 24410-75440/42896  και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.04
Δύση: 20.46
Σελήνη
13 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η ευχάριστη είδηση

Μια βδομάδα μετά το γάμο, η γυναίκα ξυπνάει τον άντρα της, πριν καλά καλά χαράξει.
- Αγάπη μου, έμαθα τα ευχάριστα νέα και σε ξύπνησα άρον άρον να σου τα πω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε τρεις στο σπίτι.
Παρά το άγριο ξύπνημα, ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπο του άντρα.
- Αλήθεια κούκλα μου; Είσαι σίγουρη για το χαρμόσυνο αυτό νέο;
- Ναι, διάβασε το τηλεγράφημα που μόλις μου ήρθε:
- "Έρχομαι απόψε με το τρένο των δέκα STOP Φιλιά STOP Η μαμά σου STOP".