Μαθήματα ορθοφωνίας - φώνησης – μέθοδος και τεχνικές - τραγούδι στο Ωδείο Ευθυμιάδη

Το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας σειράς μαθημάτων που αφορούν την ορθή εκφορά του λόγου, την ορθοφωνία και την καλλιέργεια της φωνής με στόχο είτε την απόκτηση μιας υγιούς φωνής, είτε την ερασιτεχνική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η φωνή μας είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, αποκαλύπτει κομμάτια του εαυτού μας και προσελκύει ή απωθεί, ενθουσιάζει ή κουράζει όσους μας ακούν.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν χρησιμοποιούμε τη φωνή μας σωστά; Εάν αδικούμε τον εαυτό μας και δείχνουμε στοιχεία που δεν θέλουμε; Μήπως κουράζουμε όσους μας παρακολουθήσουν ή καταπονείται ο λαιμός και η φωνή μας είναι συχνά βραχνή; Στέλνουμε μέσα από τη φωνή μας τα σωστά μηνύματα;
Η σωστή χρήση της φωνής συμβάλλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των άλλων και στη διατήρηση της προσοχής τους. Παράλληλα, δίνει στον ομιλητή τον έλεγχο της φωνής του αλλά και του ακροατηρίου χωρίς να κουράζει.
Μία σημαντική ευκαιρία  έχουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν ορθοφωνία, φωνητική και τραγούδι στην Καρδίτσα με το Νίκο Ευθυμιάδη και τους συνεργάτες του.
Το μάθημα είναι ατομικό και έχει ως ιδανικό στόχο την αναγνώριση των αδυναμιών του εκάστοτε μαθητή, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής του, την διεύρυνση της αντίληψης του και εν κατακλείδι την ανακάλυψη της μαγείας της φωνητικής μουσικής.
Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική  διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την εκπομπή του ήχου και ως προς την παραγωγή της φωνής. 
Απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το τραγούδι αλλά και σε ανθρώπους που χρειάζεται να έχουν μια καλλιεργημένη και σωστή φωνή όπως ιεροψάλτες, ιερείς, εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, πωλητές, δικηγόρους και επιχειρηματίες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.
Διδάσκονται:
Αναπνοή – προφορά - έκφραση
ορθοφωνία, σωστή στάση σώματος
ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού, σύγχρονου και κλασσικού
ερμηνεία – ύφος και στυλ εποχής
υποκριτική, κινησιολογία
ανάπτυξη-αναγνώριση της διαφραγματοπλευρικής αναπνοής μέσα από  φωνητικές ασκήσεις,
ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, στα τηλ: 24410-75440/42896  και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 18.45
Πρώτο Τέταρτο
1797
Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι παραχωρήθηκαν στη Γαλλία.
1822
Ισχυρή τουρκική δύναμη προχωρεί και καταλαμβάνει την Άμφισσα, που είχαν εκκενώσει οι κάτοικοί της.
1827
Ο Φαβιέρος αποβιβάζεται στην Χίο και την απελευθερώνει.
1863
Άφιξη του βασιλέως Γεωργίου στην Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Νάουσα, όπου οι κάτοικοι είχαν καταλύσει τις τουρκικές αρχές.
1918
Ανακωχή του Μούδρου, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων και Δυνάμεων της Entente (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατιώτη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»