Ο Νίκος Ευθυμιάδης στην κριτική επιτροπή του διεθνούς διαγωνισμού του novisad της Σερβίας

Ο Μαέστρος και Καθηγητής Νίκος Ευθυμιάδης αναχώρησε για το Novisad της Σερβίας, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών ‘ALEKSANDAR NISIS MORFIDIS’, κορυφαίο Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών της Σερβίας, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πανέμορφη πόλη της Σερβίας.

Το Σάββατο 21 Απριλίου ολοκληρώνεται μια σημαντική εκπαιδευτική- μουσική διαδικασία με τη συμμετοχή του Νίκου Ευθυμιάδη στη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του περίφημου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών του Novisad με τη συμμετοχή εξαιρετικών Ελληνικών Μουσικών Συνόλων, που προκρίθηκαν συμμετέχοντας στις Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, να εκπροσωπήσουν το θεσμό σε μία πολύ υψηλού επιπέδου διεθνή διαγωνιστική διοργάνωση.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης συμμετέχει μαζί με κορυφαίες προσωπικότητες της Σερβίας όπως ο Boris Cernogubov, της Ακαδημίας των Τεχνών του Πανεπιστημίου του Novisad, ο Vojislav Avramonic, Πρόεδρος της Μουσικής Επιτροπής Εκπαίδευσης της Σερβίας και μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη στην κλασική μουσική, καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας των Τεχνών του Βελιγραδίου και η Ivana Mirovic, καθηγήτρια της Ακαδημίας των Τεχνών του Nis.

Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος και τέσσερις ελληνικές σχολικές χορωδίες, που διακρίθηκαν στην φετινή και περσινή Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, εκπροσωπώντας το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την Ελλάδα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.39
Δύση: 20.25
Σελήνη
5 ημερών
963
Ο Νικηφόρος Β΄ Φωκάς στέφεται Αυτοκράτωρ.
1680
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Σταμάτιο από τον Βόλο.
1828
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ρέθυμνο.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Τεμενόθυρες (Ουσάκ) της Μικράς Ασίας.
1943
Γερμανική δύναμη 400 ανδρών καταστρέφει ολοσχερώς το χωριό Κομμένο της Άρτας.
1960
Η Κύπρος ανακηρύσσεται επισήμως ανεξάρτητη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"