Ο Νίκος Ευθυμιάδης στην κριτική επιτροπή του διεθνούς διαγωνισμού του novisad της Σερβίας

Ο Μαέστρος και Καθηγητής Νίκος Ευθυμιάδης αναχώρησε για το Novisad της Σερβίας, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών ‘ALEKSANDAR NISIS MORFIDIS’, κορυφαίο Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών της Σερβίας, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πανέμορφη πόλη της Σερβίας.

Το Σάββατο 21 Απριλίου ολοκληρώνεται μια σημαντική εκπαιδευτική- μουσική διαδικασία με τη συμμετοχή του Νίκου Ευθυμιάδη στη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του περίφημου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών του Novisad με τη συμμετοχή εξαιρετικών Ελληνικών Μουσικών Συνόλων, που προκρίθηκαν συμμετέχοντας στις Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, να εκπροσωπήσουν το θεσμό σε μία πολύ υψηλού επιπέδου διεθνή διαγωνιστική διοργάνωση.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης συμμετέχει μαζί με κορυφαίες προσωπικότητες της Σερβίας όπως ο Boris Cernogubov, της Ακαδημίας των Τεχνών του Πανεπιστημίου του Novisad, ο Vojislav Avramonic, Πρόεδρος της Μουσικής Επιτροπής Εκπαίδευσης της Σερβίας και μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη στην κλασική μουσική, καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας των Τεχνών του Βελιγραδίου και η Ivana Mirovic, καθηγήτρια της Ακαδημίας των Τεχνών του Nis.

Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος και τέσσερις ελληνικές σχολικές χορωδίες, που διακρίθηκαν στην φετινή και περσινή Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, εκπροσωπώντας το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την Ελλάδα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
11 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».