Γοητεύει η παιδική φωνή στη 10η διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών Καρδίτσας

Είναι ορισμένες βραδιές που η τεράστια και πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του MOUZAKI PALACE HOTEL αποδεικνύεται μικρή για να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου που προσέρχεται για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

Η Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου καθώς και η Χορωδία των 1ου και 4ου Νηπιαγωγείων Μουζακίου έδωσαν ήδη το μουσικό παρόν με τη γενναία παρουσία της κοινωνίας του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής.

Καταπληκτικές χορωδίες από κάθε γωνιά της Ελλάδος (από Σουφλί έως τη Ρόδο και από το Ηράκλειο Κρήτης έως την Κέρκυρα), εκτός από τα μουσικά σύνολα του εξωτερικού εξακολουθούν να μαγεύουν το πολυπληθές κοινό που σπεύδει στο «MOUZAKI PALACE HOTEL», για να παρακολουθήσει τη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, που υλοποιείται στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

 Σήμερα, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 8:15 μ.μ. συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του κορυφαίου αυτού χορωδιακού θεσμού με αξιόλογα μουσικά σύνολα και ιδιαίτερα την πολυβραβευμένη στο εξωτερικό Χορωδία του Γυμνασίου- Λυκείου Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Το συγκεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, προκαλεί ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα για το νομό μας και τη Δυτική Θεσσαλία ευρύτερα. Στα σημαντικά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά οφέλη του προστίθεται και το οικονομικό σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης. Η πόλη της Καρδίτσας, το Μουζάκι και η ευρύτερη περιοχή νιώθουν έντονα οικονομικά οφέλη από την παρουσία των χιλιάδων Χορωδών-Μουσικών-Εκτελεστών αλλά και των χιλιάδων Ακροατών, συνοδών και Επισκεπτών.

Καθηγητές Μουσικής, Διευθυντές Σχολείων, παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων δίνουν ζωή σε ένα κορυφαίο Ευρωπαϊκό θεσμό. Άλλωστε, η χορωδία αποτελεί το παράδειγμα της διάδρασης μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν στο σχηματισμό της. Είναι δηλαδή φύσει και θέση μια ομαδική και συνεργατική δραστηριότητα. Ως προς αυτή τη λειτουργία χαρακτηρίζεται ως ένα υψηλό παιδαγωγικό εργαλείο ή καλύτερα ως μια παιδαγωγική μέθοδο δημιουργίας ανθρώπων με συλλογική συνείδηση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Απρίλιο) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η φιλοσοφία του είναι βαθιά και διατρέχει όλο το θεσμό.
Στο τέλος της κάθε βραδιάς Κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά, παρουσιάζονται από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Ιδιαίτερη τιμή για τους χορωδούς όσο και τους ακροατές αποτελεί η παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον έμπειρο και ειδήμονα Αλέξη Κωστάλα που με την χαρακτηριστική του χροιά και τις καλλιτεχνικούς του σχολιασμούς κρατά πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών και καθηλώνει το κοινό.

Το χορωδιακό Φεστιβάλ τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

15η ΗΜΕΡΑ - Πέμπτη 15/3/2018-ΩΡΑ 8:15 μ.μ.- Αίθουσα Συναυλιών «MOUZAKI PALACE HOTEL»
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
1.Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του Παντελή Πανδή
2.Χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση της Ρόδης Κελεσίδου
3.Χορωδία του Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Καλλικράτειαςυπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Παπαντωνοπούλου

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η κορυφαία προσωπικότητα του είδους Αλέξης Κωστάλας.

Το Κοινό Έργο είναι η σύνθεση του Θεόδωρου Αντωνίου «ΣΤ΄ΑΛΟΓΑ» που θα ερμηνευτεί στο τέλος της βραδιάς από όλες τις χορωδίες που θα διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης.
 
Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ &
Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ- ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION,MOUZAKI PALACE ,KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ
ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.40
Πανσέληνος
1582
Οι Μανιάτες ζητούν τη βοήθεια του Πάπα της Ρώμης για να διώξουν τους Τούρκους.
1770
Ο Λάμπρος Κατσώνης πλήττει τον τουρκικό στόλο έξω από την Ύδρα.
1824
Δύναμη 600 Τούρκων ιππέων επιτίθεται κατά των Ελλήνων στην Αθήνα.
1826
Δύναμη 5.000 Τούρκων επιτίθεται εναντίον των 800 Ελλήνων υπερασπιστών των Αθηνών, οι οποίοι συμπτύσσονται στην Ακρόπολη.
1877
Πεθαίνει ο ηρωικός ναύαρχος της Επαναστάσεως Κωνσταντίνος Κανάρης.
1946
Η Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων παραπέμπει το θέμα της Βορείου Ηπείρου στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».