ΛΑΪΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Η ΑΘΗΝΑ»: Συζήτηση με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό

Άλλη μια αξιόλογη εκδήλωση οργανώνει η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καρδίτσας «Η ΑΘΗΝΑ» το Σάββατο 3 Μαρτη 2018 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης (Αρτεσιανού 1).
Πρόκειται συνάντηση και συζήτηση με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό με αφορμή για την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου του συγγραφέα. Είναι ένα πολυσέλιδο και πολυπρόσωπο μυθιστόρημα με τίτλο «ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ».

Ένα έργο που ακολουθεί τους κλασικούς δραματουργικούς τρόπους αφήγησης και χάρη στην εκλεπτυσμένη και ταλαντούχα γραφή του Ισίδωρου Ζουργού γίνεται ένα απολαυστικό ανάγνωσμα για κάθε απαιτητικό αναγνώστη.
Ο Ισίδωρος Ζουργός θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές πένες της εποχής μας με πλούσιο συγγραφικό έργο. Ολόκληρες εποχές, και πολιτείες αναδημιουργούνται μέσα στα βιβλία του χάρη στη μαεστρία του λόγου του, την εικονοπλαστική δύναμη των ελληνικών του, την ιστορική του εμβρίθειά και την ικανότητά του να συστήνει στον αναγνώστη του μια συγκεκριμένη περίοδο αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της..Ο συγγραφέας είναι παλιός γνώριμος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης και του καρδιτσιώτικου βιβλιόφιλου κοινού. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Σελήνη
17 ημερών
1502
Με συνθήκη μεταξύ Βενετίας και Τουρκίας, η Πελοπόννησος περιέρχεται στην Τουρκία.
1821
Ανεπιτυχής επίθεση των Ελλήνων επαναστατών στο Ναύπλιο.
1943
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την παραδίδουν στις φλόγες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»