Μικρά, καθημερινά tips για κοφτερό μυαλό

altTο μυαλό μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε! Με αυτό σκεφτόμαστε, δίνουμε εξετάσεις, λύνουμε εξισώσεις, μπαίνουμε στο πανεπιστήμιο, παίρνουμε προαγωγή στη δουλειά, γνωρίζουμε τον έρωτα της ζωής μας. Και όπως καθετί στη ζωή, το μυαλό θέλει φροντίδα για να συνεχίσει να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι.Μυαλό και μνήμη. Τα απαραίτητα κομμάτια του παζλ της σκέψης είναι αυτά που μας βοηθούν να διατηρήσουμε την πνευματική μας διαύγεια μεγαλώνοντας, ώστε να παίζουμε κρυφτούλι με τον χρόνο.
 Τα γρανάζια τους, όπως κάθε εργαλείου, θέλουν καθημερινή χρήση, όχι κατάχρηση με υπερβολική καλωδίωση, και καλό γρασάρισμα, για να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση. Το μυαλό, για να μπορεί να «στροφάρει» χωρίς διαλείμματα, χρειάζεται ξεκούραση, τροφή, οξυγόνο και γυμναστική.Ο ύπνος είναι απαραίτητος, καθώς ισοδυναμεί με γεύμα για το μυαλό και για το σώμα, αλλά για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να είναι ξεκούραστος, βαθύς και συνεχόμενος. «Κρατήστε ατζέντα με τις εκκρεμότητες της εβδομάδας και μη χρησιμοποιείτε το μυαλό σας σαν ατζέντα. Ειδικά όταν πηγαίνετε για ύπνο, το να αναλογίζεστε τι έχετε να κάνετε την επόμενη ημέρα αποτελεί σίγουρο διαβατήριο για αϋπνία» εξηγεί η συμβουλευτική ψυχολόγος Χριστίνα Σαμαράκη. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Σελήνη
18 ημερών
1502
Με συνθήκη μεταξύ Βενετίας και Τουρκίας, η Πελοπόννησος περιέρχεται στην Τουρκία.
1821
Ανεπιτυχής επίθεση των Ελλήνων επαναστατών στο Ναύπλιο.
1943
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την παραδίδουν στις φλόγες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»