Διαιτολόγος αποκάλυψε ποια είναι η πολυβιταμίνη της φύσης

altΤα τελευταία χρόνια οι απόψεις διίστανται όσον αφορά τα αβγά. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι πιο υγιεινό να τρώμε μόνο το ασπράδι, ενώ άλλοι τα κατηγορούν για προβλήματα αυξημένης χοληστερίνης. H διαιτολόγος, Tracy Lockwood Beckerman, από την άλλη τα χαρακτηρίζει «πολυβιταμίνες της φύσης».Ένας από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι πως τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (6γρ/αβγό) και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. 
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, συμβάλλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου χάρη στη χολίνη, που περιέχουν, ενώ είναι ακόμα πλούσια και σε σίδηρο (1mg/αβγό, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψής). Υποστηρίζει επίσης πως κάνουν δυνατά τα δόντια και τα κόκαλα χάρη στη βιταμίνη Α, που περιέχουν, ενώ είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα.Και τι γίνεται με τη χοληστερίνη; «Παλαιότερα υπήρχε η άποψη ότι ο κρόκος του αβγού αυξάνει τη χοληστερίνη και αυξάνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού, καρδιακού κλπ», λέει η διαιτολόγος. «Αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν (κυρίως) ότι τα αβγά δεν συνδέονται με την αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα και πιθανόν να μπορούν να αυξήσουν την καλή χοληστερόλη», εξηγεί.
  • image
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.58
Δύση: 20.59
Πανσέληνος
812
Ατυχής εκστρατεία του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ κατά των Βουλγάρων.
1771
Ο αρχηγός της εξεγέρσεως των Σφακίων Δασκαλογιάννης (Ιωάννης Βλάχος) θανατώνεται στο Ηράκλειο από τους Τούρκους.
1821
Προσκύνημα της σορού του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ στον μητροπολιτικό ναό της Οδησσού.
Μάχη του Σκουλενίου και τερματισμός της οργανωμένης πολεμικής δράσης των Ελλήνων στη Μολδαβία.
1831
Εκτυπώνονται στο Ναύπλιο τα πρώτα χαρτονομίσματα.
1913
Η Ελληνική Κυβέρνηση διατάσσει γενική αντεπίθεση κατά των Βουλγάρων.
1917
Η Ελλάς εισέρχεται επισήμως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αδραμύττιο της Μικράς Ασίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».