Πόσα γλυκά την ημέρα μπορούμε να φάμε σύμφωνα με τους διαιτολόγους;

altΤα γλυκά είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων παγκοσμίως και οι περισσότεροι εξ αυτών εύχονται να μπορούσαν να καταναλώσουν όσα γλυκά επιθυμούν σε καθημερινή βάση και να μην παίρνουν ούτε ένα επιπλέον γραμμάριο. Όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική δυστυχώς, καθώς υπερβολική κατανάλωση γλυκών  αυξάνει το σωματικό μας βάρος   πολύ γρήγορα.Όλοι μας έχουμε σκεφτεί πόσο ωραία θα ήταν να τρώμε όσο θέλουμε και ό,τι ώρα θέλουμε σοκολάτες αλλά και άλλους γλυκούς πειρασμούς ελεύθερα, χωρίς να μας περιορίζει κάτι. 
Ο διαιτολόγος μας όμως, είναι στη θέση του για να μας επαναφέρει στο σωστό δρόμο. Πώς θα το επιτύχει; Απλά υπενθυμίζοντας μας το χαρακτηριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν προβαίνουμε σε υπερκατανάλωση  ζάχαρης  . Τι μας συμβαίνει λοιπόν όταν το παρακάνουμε; Ο οργανισμός μας δεν παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης, ώστε να περάσει τη ζάχαρη στα κύτταρα του σώματός μας, με αποτέλεσμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας να αυξάνονται, μεγαλώνοντας στον οργανισμό μας, κάνοντάς τον πιο επιρρεπή. Ο πιο συχνός κίνδυνος όλων είναι ο  σακχαρώδης διαβήτης  . Όμως, είναι αρκετά δύσκολο να ζήσει κανείς, χωρίς να καταναλώνει καθόλου γλυκά επειδή ο οργανισμός μας χρειάζεται και αυτούς τους υδατάνθρακες που μας προσφέρουν  άμεση ενέργεια.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 20.51
Σελήνη
21 ημερών
1807
Ο αρματωλός του Ολύμπου Νικοτσάρας αποδεκατίζει στην Κατερίνη ισχυρή δύναμη Τούρκων.
1821
Η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
1833
Η Εκκλησία της Ελλάδος κηρύσσεται Αυτοκέφαλη και χωρίζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
1974
Αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».