Το συντηρητικό τροφίμων που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

altΈνα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο τροφίμων φαίνεται ότι εξασθενεί την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού και τον καθιστά πιο ευάλωτο στην γρίπη
Έρευνες που διεξήχθησαν σε ποντίκια δείχνουν πως το πρόσθετο τροφίμων τριτοταγής βουτυλο-υδροκινόνη (tBHQ) που εντοπίζεται σε αρκετά κοινά προϊόντα όπως το κατεψυγμένο κρέας, τα πατατάκια και τα κράκερ, καταστέλλει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού όταν μάχεται κατά του ιού της γρίπης.
Επιπρόσθετα η μελέτη βρήκε στοιχεία ότι η έκθεση στην tBHQ θα μπορούσε να μειώσει την επίδραση του αντιγριπικού εμβολίου μέσω των επιδράσεων των λεμφοκυττάρων T, ενός κομβικού παράγοντα του ανοσοποιητικού συστήματος.Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η σχέση αυτή ενδέχεται να εξηγεί γιατί η εποχική γρίπη συνεχίζει να αποτελεί μία μεγάλη απειλή παγκοσμίως. Υπολογίζεται πως 290.000-650.000 άνθρωποι διεθνώς πεθαίνουν από αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονται με τη γρίπη κάθε χρόνο.«Οι μελέτες μας έδειξαν ότι τα ποντίκια που είχαν tBHQ στη διατροφή τους είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι στους ιούς της γρίπης», δήλωσε ο Robert Freeborn, διδακτορικός υποψήφιος στο Πανεπιστήμιο Michigan State. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.00
Δύση: 21.01
Σελήνη
25 ημερών
1638
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρης αποκεφαλίζεται με διαταγή του σουλτάνου Μουράτ Δ΄.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν μοναχούς της Μονής Τομπλού και Έλληνες χωρικούς στη Σητεία.
1822
Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και ο Ιωάννης Ραζηκότσικας αποβιβάζονται στις Ηπειρωτικές ακτές.
1906
Θάνατος στην Δράμα του Μακεδονομάχου Ηλ. Γεωργίου από το Μοναστήρι.
1913
Απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου και αποχώρηση των βουλγαρικών στρατευμάτων.
1914
Οι Βορειοηπειρώτες απελευθερώνουν τη Νικολίτση.
1921
Έναρξη επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από το σύνολο της Στρατιάς Μικράς Ασίας.
1946
Αποφασίζεται στο Παρίσι η ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».