Το συντηρητικό τροφίμων που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

altΈνα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο τροφίμων φαίνεται ότι εξασθενεί την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού και τον καθιστά πιο ευάλωτο στην γρίπη
Έρευνες που διεξήχθησαν σε ποντίκια δείχνουν πως το πρόσθετο τροφίμων τριτοταγής βουτυλο-υδροκινόνη (tBHQ) που εντοπίζεται σε αρκετά κοινά προϊόντα όπως το κατεψυγμένο κρέας, τα πατατάκια και τα κράκερ, καταστέλλει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού όταν μάχεται κατά του ιού της γρίπης.
Επιπρόσθετα η μελέτη βρήκε στοιχεία ότι η έκθεση στην tBHQ θα μπορούσε να μειώσει την επίδραση του αντιγριπικού εμβολίου μέσω των επιδράσεων των λεμφοκυττάρων T, ενός κομβικού παράγοντα του ανοσοποιητικού συστήματος.Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η σχέση αυτή ενδέχεται να εξηγεί γιατί η εποχική γρίπη συνεχίζει να αποτελεί μία μεγάλη απειλή παγκοσμίως. Υπολογίζεται πως 290.000-650.000 άνθρωποι διεθνώς πεθαίνουν από αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονται με τη γρίπη κάθε χρόνο.«Οι μελέτες μας έδειξαν ότι τα ποντίκια που είχαν tBHQ στη διατροφή τους είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι στους ιούς της γρίπης», δήλωσε ο Robert Freeborn, διδακτορικός υποψήφιος στο Πανεπιστήμιο Michigan State. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
24 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»