Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει διαφορετικές επιδράσεις στον ανδρικό και γυναικείο εγκέφαλο

altΤα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης δείχνουν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τον εθισμό έχει αξιοσημείωτα διαφορετική γονιδιακή έκφραση ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.Η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ με υπερβολικό ρυθμό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνδέεται φυσικά με πολλά προβλήματα υγείας. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν επανειλημμένα τονίσει πως η καταστροφική αυτή συνήθεια μπορεί να έχει επιπτώσεις σε πολλά από τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, ειδικά στον εγκέφαλο,
 
 ωστόσο οι διάφορες μελέτες που έχουν γίνει δεν έχουν εξετάσει πώς ακριβώς επηρεάζονται οι εγκέφαλοι των διαφορετικών φύλων.Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Genetics, διαπιστώθηκε ότι η επανειλημμένη περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ τροποποιεί πολλά μοριακά μονοπάτια στον επικλινή πυρήνα (nucleus accumbens), μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τον εθισμό. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.05
Δύση: 20.45
Τελευταίο Τέταρτο
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».