Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει διαφορετικές επιδράσεις στον ανδρικό και γυναικείο εγκέφαλο

altΤα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης δείχνουν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τον εθισμό έχει αξιοσημείωτα διαφορετική γονιδιακή έκφραση ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.Η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ με υπερβολικό ρυθμό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνδέεται φυσικά με πολλά προβλήματα υγείας. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν επανειλημμένα τονίσει πως η καταστροφική αυτή συνήθεια μπορεί να έχει επιπτώσεις σε πολλά από τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, ειδικά στον εγκέφαλο,
 
 ωστόσο οι διάφορες μελέτες που έχουν γίνει δεν έχουν εξετάσει πώς ακριβώς επηρεάζονται οι εγκέφαλοι των διαφορετικών φύλων.Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Genetics, διαπιστώθηκε ότι η επανειλημμένη περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ τροποποιεί πολλά μοριακά μονοπάτια στον επικλινή πυρήνα (nucleus accumbens), μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τον εθισμό. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 16.58
Σελήνη
4 ημερών
1905
Η ελληνική δύναμη που ήταν εγκατεστημένη στην λίμνη των Γιαννιτσών προσβάλλει βουλγαρική συμμορία, μέσα στο Αρχοντικό.
1942
Οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.