Η διατήρηση της καλής υγείας των εφήβων αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα

altΆρθρο του Καθηγητή Παιδιατρικής Ανδρέα Κωνσταντόπουλου για την πρόληψη με τον εμβολιασμό.Πρόσφατα ειδικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο συμμετείχαμε στο Advancing Adolescent Health Spring Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, με στόχο ανάδειξη των ειδικών χαρακτηριστικών και τον σχεδιασμό συστάσεων για την προστασία της υγείας των εφήβων.
 
Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν, ότι η διατήρηση της καλής υγείας των εφήβων αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα, διότι έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον, τόσο για τους ίδιους  όσο και για την κοινωνία.Επίσης αναγνωρίστηκε ότι  σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διαφορές στον τρόπο ζωής και στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, μπορεί να επηρεάσουν το επίπεδο υγείας. Ιδιαίτερα όσον αφορά στους εφήβους, ο κίνδυνος μόλυνσης από διάφορες ασθένειες ενισχύεται από βιολογικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ωστόσο, οι περισσότερες ασθένειες στις οποίες είναι ευάλωτοι  οι έφηβοι μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 16.58
Σελήνη
4 ημερών
1905
Η ελληνική δύναμη που ήταν εγκατεστημένη στην λίμνη των Γιαννιτσών προσβάλλει βουλγαρική συμμορία, μέσα στο Αρχοντικό.
1942
Οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.