Νέα μελέτη: Ποιες ασθένειες απειλούν τις γυναίκες όταν η εμμηνόπαυση αρχίζει νωρίς

altΜια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες φέρνει νωρίτερα την εμμηνόπαυση.Η ρήση «είμαστε ό,τι τρώμε» όχι μόνο επιβεβαιώνεται αλλά έχει άμεση σχέση και με την εμμηνόπαυση. Συγκεκριμένα, αν και η μέση ηλικία για την εμμηνόπαυση είναι τα 51 έτη αυτή μπορεί να επιβραδυνθεί ή αντίθετα, να έρθει νωρίτερα, ανάλογα με την διατροφή που κάνει μια γυναίκα, που βρίσκεται κοντά στην εμμηνόπαυση.
 
Μια δίαιτα πλούσια σε ζυμαρικά και ρύζι θα μπορούσε να φέρει την γυναίκα πιο γρήγορα στην εμμηνόπαυση κατά ενάμιση έτος ενώ μια διατροφή που βασίζεται στα λιπαρά ψάρια, στα μπιζέλια και στα φασόλια καθυστερεί την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης. Βέβαια και άλλοι παράγοντες, όπως είναι τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμμηνόπαυση.
Τα ευρήματα σχετικά με την διατροφή
Τα παραπάνω υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε δείγμα 914 γυναικών. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community Health» και βασίστηκε σε ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινή διατροφή αυτών των γυναικών. 
Μια διατροφή πλούσια σε όσπρια, που περιλαμβάνει μπιζέλια, φασόλια, φακή και ρεβίθια καθυστερεί την εμμηνόπαυση περίπου κατά ενάμιση έτος. Αντίθετα, μια δίαιτα πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ειδικότερα, σε ρύζι και ζυμαρικά, σχετίστηκε άμεσα με την έλευση της εμμηνόπαυσης νωρίτερα κατά ενάμιση έτος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 18.45
Πρώτο Τέταρτο
1797
Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι παραχωρήθηκαν στη Γαλλία.
1822
Ισχυρή τουρκική δύναμη προχωρεί και καταλαμβάνει την Άμφισσα, που είχαν εκκενώσει οι κάτοικοί της.
1827
Ο Φαβιέρος αποβιβάζεται στην Χίο και την απελευθερώνει.
1863
Άφιξη του βασιλέως Γεωργίου στην Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Νάουσα, όπου οι κάτοικοι είχαν καταλύσει τις τουρκικές αρχές.
1918
Ανακωχή του Μούδρου, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων και Δυνάμεων της Entente (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατιώτη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»