Νέα μελέτη: Ποιες ασθένειες απειλούν τις γυναίκες όταν η εμμηνόπαυση αρχίζει νωρίς

altΜια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες φέρνει νωρίτερα την εμμηνόπαυση.Η ρήση «είμαστε ό,τι τρώμε» όχι μόνο επιβεβαιώνεται αλλά έχει άμεση σχέση και με την εμμηνόπαυση. Συγκεκριμένα, αν και η μέση ηλικία για την εμμηνόπαυση είναι τα 51 έτη αυτή μπορεί να επιβραδυνθεί ή αντίθετα, να έρθει νωρίτερα, ανάλογα με την διατροφή που κάνει μια γυναίκα, που βρίσκεται κοντά στην εμμηνόπαυση.
 
Μια δίαιτα πλούσια σε ζυμαρικά και ρύζι θα μπορούσε να φέρει την γυναίκα πιο γρήγορα στην εμμηνόπαυση κατά ενάμιση έτος ενώ μια διατροφή που βασίζεται στα λιπαρά ψάρια, στα μπιζέλια και στα φασόλια καθυστερεί την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης. Βέβαια και άλλοι παράγοντες, όπως είναι τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμμηνόπαυση.
Τα ευρήματα σχετικά με την διατροφή
Τα παραπάνω υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε δείγμα 914 γυναικών. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community Health» και βασίστηκε σε ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινή διατροφή αυτών των γυναικών. 
Μια διατροφή πλούσια σε όσπρια, που περιλαμβάνει μπιζέλια, φασόλια, φακή και ρεβίθια καθυστερεί την εμμηνόπαυση περίπου κατά ενάμιση έτος. Αντίθετα, μια δίαιτα πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ειδικότερα, σε ρύζι και ζυμαρικά, σχετίστηκε άμεσα με την έλευση της εμμηνόπαυσης νωρίτερα κατά ενάμιση έτος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».