10 τροφές για να μην έχετε ποτέ έλλειψη στη βιταμίνη Α

altΟ χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για την πρόσληψη της βιταμίνης Α, αφού τα πράσινα λαχανικά της εποχής, αλλά και άλλα φρούτα και λαχανικά, την παρέχουν σε μεγάλες ποσότητες. Όσο για τα οφέλη της στην υγεία μας, πολλά και σημαντικά!

Η βιταμίνη Α, είναι μεν γνωστότερη για τη σημαντική της δράση υπέρ της υγείας των ματιών και της καλής όρασης, αλλά η δραστηριότητά της δεν περιορίζεται μόνο στον οφθαλμολογικό τομέα. Η βιταμίνη αυτή, ενισχύει την ανάπτυξη των οστών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μάχεται κατά των ασθενειών, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει την υγεία του δέρματος και τέλος, φροντίζει για την γερή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.
Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για την πρόσληψη της βιταμίνης Α, αφού τα πράσινα λαχανικά της εποχής, την παρέχουν σε μεγάλες ποσότητες, αλλά και το καλοκαίρι προσφέρει τις επιλογές του. Έχετε όμως στα υπόψη πως πρόκειται περί λιποδιαλυτής βιταμίνης, οπότε ο προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης είναι να συνοδεύεται από κάποιος είδος λίπους, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απορρόφησή της από τον οργανισμό.
Πριν ανακαλύψουμε ποιες είναι οι τροφές-πηγές της βιταμίνης Α, καλό είναι να εξακριβώσουμε τι εννοούμε ακριβώς όταν αναφερόμαστε σε αυτή, καθώς η βιταμίνη Α δεν είναι απλά μια βιταμίνη όπως υπονοείται, αλλά μια οικογένεια βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, όπως είναι το άλφα- και βήτα- καροτένιο και η λουτεΐνη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "clickatlife.gr" (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"