Γιατί ο σκύλος «καβαλάει» το πόδι μας και τους άλλους σκύλους

altΤο καβάλημα, ή αλλιώς humping/mounting, είναι μια από τις πιο συχνές συμπεριφορές που μπορεί να παρατηρήσετε στον σκύλο σας. Τι σημαίνει και πώς αντιμετωπίζεται.Μήπως ο σκυλάκος σας «ιππεύει» τα φιλαράκια του, αλλά και τους δικούς σας φίλους; Μήπως έχει κάποιο αγαπημένο μαξιλάρι που το πιάνει με το ένα μπροστινό πόδι από κάθε πλευρά;Τι προξενεί αυτή τη συμπεριφορά και πότε πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά και πώς μπορούμε να τη διορθώσουμε;
«Το καβάλημα, ή αλλιώς humping / mounting, είναι μια από τις πιο συχνές συμπεριφορές που μπορεί να παρατηρήσετε στον σκύλο σας. Θεωρείται φυσιολογικό στον κόσμο των σκύλων. Παρατηρείται, τόσο στα αρσενικά, όσο και στα θηλυκά.
Οι σκύλοι έχουν αυτήν την τάση προς τους ανθρώπους (ειδικά στα πόδια τους), προς τους άλλους σκύλους, τα μαξιλάρια, τους καναπέδες, αλλά και προς τα παιχνίδια, τις κουβέρτες, τα παιδιά, ακόμη και τον αέρα. Πρόκειται για μια φυσιολογική, ενστικτώδη σκυλίσια συμπεριφορά. Δεν θεωρείται πρόβλημα, εάν ο σκύλος σας το κάνει περιστασιακά, είτε σε κάποιον άνθρωπο, είτε σε κάποιο ζώο. Αν, όμως, του έχει γίνει εμμονή, θα πρέπει να προσδιοριστεί η αιτία, προκειμένου να τον βοηθήσουμε να αλλάξει αυτή τη συμπεριφορά.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
24 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»