Τα 10 πιο περίεργα ελληνικά φαγητά (για τους ξένους)

altΜας το έχει πει και ο Andrew Zimmern, παρουσιαστή της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods, στη χώρα μας τρώμε μερικά πολύ παράξενα φαγητά. Εντάξει, για εμάς μια χαρά είναι, γιατί έχουμε μεγαλώσει απολαμβάνοντας τα, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν από ιδιαίτερα μέχρι πολύ παράξενα!
Αρνί στη σούβλα
Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που το Πάσχα, αλλά και σε γάμους και γενικά χαρούμενες μαζώξεις, να μην ψήνει ένα αρνί στη σούβλα. Και μπορεί για τους Έλληνες να αποτελεί αγαπημένο πιάτο (πείτε αλήθεια, τσιμπάτε κι εσείς πετσούλα όσο γυρνάει ακόμη πάνω στη σούβλα), για τον υπόλοιπο κόσμο ωστόσο, η θέα ενός ολόκληρου ζώου που γυρνάει πάνω σε μια σούβλα είναι αποκρουστική. 
Το έχει πει και η Νία Βαρντάλος στο φινάλε της πρώτης ταινίας “Γάμος αλά Ελληνικά”, εξηγώντας ότι μπορεί οι ελληνική οικογένεια της να έχει παραξενιές, όπως το να σουβλίζει στην αυλή, αλλά τουλάχιστον στέκονται πάντα στο πλευρό της.
Κοκορέτσι
Να σας θυμίσω ότι η Ε.Ε., με αφορμή τη νόσο των τρελών αγελάδων, είχε εκδώσει οδηγία προς απαγόρευση κατανάλωσης ορισμένων οργάνων αιγοπροβάτων και βοοειδών (όπως η σπλήνα, τα μυαλά και τα κεφαλάκια), με αποτέλεσμα να θεωρείται απαγορευμένο και το κοκορέτσι! Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι μοιάζει κάπως περίεργο το ότι εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να τιμάμε αυτόν τον μερακλίδικο μεζέ.
Γαρδουμπάκια
Υποθέτουμε ότι στα μάτια τους μοιάζουν με μίνι κοκορετσάκια, που αντί να ψήνονται στη σούβλα ή στον φούρνο, μπαίνουν στην κατσαρόλα. Εμείς πάλι ξέρουμε να εκτιμούμε τον κόπο της μαγείρισσας, που βάζει όλη της την τέχνη για να καταφέρει να τυλίξει και να κάνει ευπαρουσίαστα τα γαρδουμπάκια, γι αυτό και δεν θα πούμε ποτέ ότι αυτό το γαστρονομικό αριστούργημα είναι παράξενο!
Πατσάς
Γνωστός και ως η σούπα των ξενύχτηδων, αφού αποτελεί κλασική επιλογή πολλών τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από μια μεγάλη έξοδο με τις ανάλογες κραιπάλες. Συνήθως φτιάχνετε με χοιρινή κοιλιά και ποδαράκια και μεταξύ μας, δεν είναι να απορείς που το βρίσκουν περίεργο. Μέχρι και σε εμάς κάνει εντύπωση πώς κάποιοι όχι απλά το δοκιμάζουν αλλά τους αρέσει και πολύ!
 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"