Οι νευρικές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σας

altΜπορεί να μην συνειδητοποιείτε καν ότι τις έχετε, αυτές όμως οι νευρικές συνήθειες βλάπτουν πραγματικά την υγεία σας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι νευρικές συνήθειες είναι συχνά πιο ενοχλητικές για τους ανθρώπους γύρω σας από ό, τι για τον εαυτό σας, ωστόσο ορισμένοι τύποι μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείτε.

Νευρικές συνήθειες που.. βλάπτουν
Μερικές από τις πιο συνηθισμένες νευρικές συνήθειες, που μας βλάπτουν, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, περιλαμβάνουν:

«Τρώτε» τα νύχια σας;
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τείνουν σε περιόδους αυξημένου στρες να δαγκώνουν τα νύχια τους, αν ωστόσο μετατραπεί σε καθημερινή συνήθεια, τότε μπορεί να βλάψει τόσο τα νύχια σας, όσο και το δέρμα γύρω από αυτά, επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τα μικρόβια από το στόμα μεταφέρονται στο δέρμα και το αντίστροφο. Τα βακτήρια κάτω από τα νύχια μπορούν επίσης να μεταφερθούν στο στόμα, προκαλώντας λοιμώξεις των ούλων και του λαιμού. Εάν θέλετε να αποτινάξετε αυτήν την συνήθεια, δοκιμάστε να τα βάψετε, καθώς έτσι θα αποθαρρύνεστε.

Πειράζετε τα μαλλιά σας;
Εάν έχετε την τάση να πειράζετε τα μαλλιά σας, γυρνώντας μια τούφα γύρω με τα δάχτυλά σας, ίσως θα θέλατε να το σκεφθείτε ξανά, μιας και.. αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στις ρίζες σας με την πάροδο του χρόνου.
Μάλιστα, σύμφωνα με δερματολόγους μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές ή και μόνιμες περιοχές τριχόπτωσης αλλά και σε μόλυνση. Για αυτό όταν παρατηρείται ότι έχετε την τάση να τα πειράξετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να απασχολήσετε τα χέρια σας με κάτι άλλο, όπως το να στριφογυρίσετε ένα μολύβι ή ένα στυλό.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.58
Δύση: 18.21
Τελευταίο Τέταρτο
838
Αποκεφαλισμός στρατηγών, αξιωματικών και οπλιτών του βυζαντινού στρατού από τους Άραβες στο Αμόριο της Φρυγίας.
1863
Η Εθνική Συνέλευση εκλέγει Βασιλέα της Ελλάδος τον Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του πρίγκιπος Χριστιανού της Δανίας.
1919
Το Ελληνικό Σώμα στην Μεσημβρινή Ρωσία διεξάγει σκληρούς αγώνες προ της Οδησσού.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο μέτωπο της Τρεμπεσίνας.
1943
Μάχη του Φαρδυκάμπου στην περιοχή της Σιάτιστας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…