Πώς η κλασική μουσική επιδρά στο έμβρυο;

altΟι μέλλουσες μανούλες κάνουν πάντα ότι καλύτερο για την ανάπτυξη του μωρού τους και η μουσική έχει αποδειχθεί ένας πολύ καλός τους σύμμαχος.
Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι η μουσική είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το έμβρυο. Τα μωράκια έχουν την ικανότητα να χαλαρώνουν με την μουσική αλλά και να αναπτύσσουν πιο γρήγορα συγκεκριμένες δεξιότητες.

Από πότε το έμβρυο μπορεί να ακούσει;
Ένα έμβρυο ολοκληρώνει το ακουστικό του σύστημα μέσα στις πρώτες 20 εβδομάδες της κύησης. Τα ακουστικά τμήματα του εγκεφάλου, ωστόσο, γίνονται λειτουργικά περίπου στις 25 εβδομάδες και συνεχίζουν να αναπτύσσονται ακόμα και μέχρι το πρώτο εξάμηνο της ζωή του μωρού.
Το έμβρυο μέσα από την ακοή έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον έξω από την μήτρα. Οι ήχοι από την καρδιά της μητέρας, αλλά και η αναπνοή και η φωνή της είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνεται το μωρό και του είναι γνώριμοι και μετά την γέννησή του.
Ιδιαίτερα ο ήχος της μητρικής καρδιάς που κυριαρχεί στο έμβρυο αποτυπώνεται τόσο έντονα στον εγκέφαλο του που τον αναγνωρίζει ακόμα και αν τον ακούσει ηχογραφημένο μετά από μήνες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.58
Δύση: 18.21
Τελευταίο Τέταρτο
838
Αποκεφαλισμός στρατηγών, αξιωματικών και οπλιτών του βυζαντινού στρατού από τους Άραβες στο Αμόριο της Φρυγίας.
1863
Η Εθνική Συνέλευση εκλέγει Βασιλέα της Ελλάδος τον Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του πρίγκιπος Χριστιανού της Δανίας.
1919
Το Ελληνικό Σώμα στην Μεσημβρινή Ρωσία διεξάγει σκληρούς αγώνες προ της Οδησσού.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο μέτωπο της Τρεμπεσίνας.
1943
Μάχη του Φαρδυκάμπου στην περιοχή της Σιάτιστας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…