Πώς θα αυξήσετε την ευλυγισία σας;

altΠοιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αυξήσετε εύκολα την ευλυγισία σας;
Η ευλυγισία αποτελεί το εύρος της κίνησης σε μια άρθρωση ή ομάδα αρθρώσεων ή την ικανότητα της αποτελεσματικής κίνησης μέσω του πλήρους εύρους κίνησης, σύμφωνα με τους ειδικούς στο τομέα της φυσικής κατάστασης.

Η ευλυγισία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινείστε πιο εύκολα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Τρία είδη stretching για ευλυγισία
Το τέντωμα (stretching) βελτιώνει την ευλυγισία σας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να περνάτε ώρες κάνοντας stretching. Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα σύντομο οδηγό, με απλές ασκήσεις, ξεκινώντας πάντα από την προθέρμανση, που είναι απαραίτητη για να προετοιμάσετε σωστά το σώμα σας.
Η προθέρμανση θα σας βοηθήσει παράλληλα να αυξήσετε την θερμοκρασία του πυρήνα σας και στην συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε σε μια σειρά ασκήσεων τεντώματος, επιμηκύνοντας τα πόδια σας, τους γοφούς, τον κορμό σας και τελικά το κεφάλι και το λαιμό σας.
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τεντώματος για βελτίωση της ευλυγισίας και αυτοί περιλαμβάνουν:
Στατικό τέντωμα: Καθίστε σε μια στάση, καθώς τεντώνετε ένα συγκεκριμένο μυ και μείνετε εκεί για περίπου 15-60 δεύτερα για να τεντώσετε τον μυ. Είναι καλό να αναπνέετε καθ’όλη την διάρκεια του τεντώματος του μυ.
Δυναμικό τέντωμα: Καθίστε σε μια στάση, καθώς τεντώνετε ένα συγκεκριμένο μυ στόχο. Το δυναμικό τέντωμα περιλαμβάνει την κίνηση του πλήρους εύρους κίνησης μιας άρθρωσης είτε αργά είτε γρήγορα για να μιμηθείτε μια λειτουργική κίνηση.
Ενεργό μεμονωμένο τέντωμα: Μετακινήστε την άρθρωσή σας στο πλήρες εύρος της κίνησης, κρατώντας τεντωμένο μόνο το τελικό σημείο της κίνησης για μερικά δεύτερα και έπειτα επιστρέψτε στο σημείο εκκίνησης και επαναλάβετε.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 18.11
Σελήνη
13 ημερών
1826
Ο Χουσεΐν Μπέης καταλαμβάνει μετά από 3ήμερο αγώνα την νησίδα "Βασιλάδι", προπύργιο του Μεσολογγίου.
1833
Συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.
1913
Το Απόσπασμα Αχέροντα απελευθερώνει το Νεοχώρι και την κωμόπολη Φιλιάτες από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…