Τι κάνουν οι ψυχολόγοι όταν έχουν άγχος;

altΟι συμβουλές που οι ίδιοι οι ψυχολόγοι όχι μόνο προτείνουν αλλά και ακολουθούν όταν αισθάνονται το άγχος να ανεβαίνει επικίνδυνα..

Κάθε άνθρωπος μπορεί να αισθανθεί άγχος και πίεση, ειδικά όταν η καθημερινότητα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Ακόμα και οι ψυχολόγοι, στους οποίους συχνά στρεφόμαστε για συμβουλές και χρήσιμες στρατηγικές, προκειμένου να καταφέρουμε να μειώσουμε ή τουλάχιστον να διαχειριστούμε την ανησυχία μας.

Πώς διαχειρίζονται οι ψυχολόγοι το άγχος;
Είτε όταν το άγχος είναι περιστασιακό είτε όταν αποτελεί μέρος μιας διαταραχής, οι ψυχολόγοι γνωρίζουν ότι εάν δεν είναι σε θέση να το διαχειριστούν, τότε δεν θα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους θεραπευόμενους ώστε να αντιμετωπίσουν το καθημερινό στρες.
«Η ικανότητα του ασκούμενου να αποδίδει καλά και να παρέχει υπηρεσίες σε έναν θεραπευόμενο απαιτεί πραγματικά ότι το ίδιο το άτομο διαχειρίζεται τη δική του ψυχική κατάσταση» εξηγεί Todd Farchione, αναπληρωτής καθηγητής στο Boston University Center for Anxiety & Related Disorders.

Αποδέχονται ότι το άγχος είναι φυσιολογικό
Όταν ανησυχείτε ήδη για κάτι, θα ήταν καλό να μην προσπαθήσετε να το «κρύψετε» ή να το προσπεράσετε, καθώς αυτό δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Αντ’αυτού δοκιμάστε να αποδεχθείτε την ανησυχία σας, επισημαίνοντας στον εαυτό σας ότι αποτελεί μία φυσιολογική φάση, την οποία μπορείτε να διαχειριστείτε.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 18.11
Σελήνη
13 ημερών
1826
Ο Χουσεΐν Μπέης καταλαμβάνει μετά από 3ήμερο αγώνα την νησίδα "Βασιλάδι", προπύργιο του Μεσολογγίου.
1833
Συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.
1913
Το Απόσπασμα Αχέροντα απελευθερώνει το Νεοχώρι και την κωμόπολη Φιλιάτες από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…