Οι πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

altΤο να διατηρείς το βάροςσου σε υγιή επίπεδα θέλει προσπάθεια και θέληση (ειδικά όσο αυξάνονται τα κεράκια στην τούρτα σου). Το σύστημα που λέγεται «μεταβολισμός» θέλει καθημερινή επιμέλεια και ανατροφοδότηση με ισορροπημένη διατροφή, τακτικά και μικρά γεύματα, αλλά και επαφή με τη γυμναστική. Αυτά είναι τα «λάδια» που κάνουν τα γρανάζια να γυρίζουν.Ωστόσο υπάρχουν και αυτές οι εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν χρειάζεται να προσπαθούν καθόλου για να έχουν ένα υγιές βάρος
 (και, ναι, αυτή η φίλη σου που δεν στερείται το φαγητό της και όλοι αναρωτιούνται «μα πού τα βάζει» ίσως είναι μια τέτοια περίπτωση).
Το φαινόμενο έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα, μέλη της οποίας, κατά καιρούς, έχουν εκπονήσει τις έρευνές τους και έχουν εντοπίσει κάποιες από τις πρωινές συνήθειες που διακρίνουν τα άτομα που, ανεξαρτήτως τρόπου ζωής, διατροφής και άσκησης παραμένουν σταθεροί στα κιλά τους.
Μπορείς κι εσύ να εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Να χάσεις κάτι δεν έχεις (εκτός από κιλά φυσικά).
1. Άνοιξε τις κουρτίνες να μπει φως
Το να αφήνεις το φως να εισέλθει στο δωμάτιο δεν είναι απλώς ένα τρικ για να ξυπνήσεις. Σύμφωνα με μελέτη του Northwestern University, τα άτομα που εκτίθενται σε έντονο φως το πρωί έχουν σημαντικά χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος σε σύγκριση με όσους εκτίθενται στο φυσικό φως αργότερα μέσα στην ημέρα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ανεξάρτητα από τη σωματική δραστηριότητα, την ποιότητα του ύπνου, την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη, την ηλικία ή την εποχή, η έκθεση στο πρωινό φως  διαμορφώνει περίπου το 20% του ΔΜΣ ενός ατόμου (βεβαίως). Αντιθέτως το να μη σε βλέπει καθόλου ο ήλιος (αν και στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα) μπορεί να αποσυγχρονίσει το εσωτερικό σου ρολόι, επηρεάζοντας το μεταβολισμό σου και οδηγώντας ακόμα και σε αύξηση βάρους. Είκοσι με τριάντα λεπτά έκθεσης στο πρωινό φως του ήλιου είναι αρκετά για να βοηθήσεις το σώμα σου να επωφεληθεί από τα οφέλη του.
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.05
Δύση: 20.45
Τελευταίο Τέταρτο
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».