Οι πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

altΤο να διατηρείς το βάροςσου σε υγιή επίπεδα θέλει προσπάθεια και θέληση (ειδικά όσο αυξάνονται τα κεράκια στην τούρτα σου). Το σύστημα που λέγεται «μεταβολισμός» θέλει καθημερινή επιμέλεια και ανατροφοδότηση με ισορροπημένη διατροφή, τακτικά και μικρά γεύματα, αλλά και επαφή με τη γυμναστική. Αυτά είναι τα «λάδια» που κάνουν τα γρανάζια να γυρίζουν.Ωστόσο υπάρχουν και αυτές οι εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν χρειάζεται να προσπαθούν καθόλου για να έχουν ένα υγιές βάρος
 (και, ναι, αυτή η φίλη σου που δεν στερείται το φαγητό της και όλοι αναρωτιούνται «μα πού τα βάζει» ίσως είναι μια τέτοια περίπτωση).
Το φαινόμενο έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα, μέλη της οποίας, κατά καιρούς, έχουν εκπονήσει τις έρευνές τους και έχουν εντοπίσει κάποιες από τις πρωινές συνήθειες που διακρίνουν τα άτομα που, ανεξαρτήτως τρόπου ζωής, διατροφής και άσκησης παραμένουν σταθεροί στα κιλά τους.
Μπορείς κι εσύ να εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Να χάσεις κάτι δεν έχεις (εκτός από κιλά φυσικά).
1. Άνοιξε τις κουρτίνες να μπει φως
Το να αφήνεις το φως να εισέλθει στο δωμάτιο δεν είναι απλώς ένα τρικ για να ξυπνήσεις. Σύμφωνα με μελέτη του Northwestern University, τα άτομα που εκτίθενται σε έντονο φως το πρωί έχουν σημαντικά χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος σε σύγκριση με όσους εκτίθενται στο φυσικό φως αργότερα μέσα στην ημέρα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ανεξάρτητα από τη σωματική δραστηριότητα, την ποιότητα του ύπνου, την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη, την ηλικία ή την εποχή, η έκθεση στο πρωινό φως  διαμορφώνει περίπου το 20% του ΔΜΣ ενός ατόμου (βεβαίως). Αντιθέτως το να μη σε βλέπει καθόλου ο ήλιος (αν και στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα) μπορεί να αποσυγχρονίσει το εσωτερικό σου ρολόι, επηρεάζοντας το μεταβολισμό σου και οδηγώντας ακόμα και σε αύξηση βάρους. Είκοσι με τριάντα λεπτά έκθεσης στο πρωινό φως του ήλιου είναι αρκετά για να βοηθήσεις το σώμα σου να επωφεληθεί από τα οφέλη του.
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».