Γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ;

altΟ λόγος είναι πιο σοβαρός από όσο νομίζετε
Τα πινέλα είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία στο μακιγιάζ μας και ως τέτοια αξίζουν τον αμέριστο σεβασμό μας. Ο συχνός καθαρισμός τους όμως δεν πρέπει να γίνεται μόνο για τη διατήρησή τους αλλά και για τη δική μας υγεία αφού συγκεντρώνονται στην επιφάνειά τους βακτήρια και σκόνες.
Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένουμε;
Οι φυσικές τρίχες των πινέλων είναι πορώδεις με αποτέλεσμα να συγκρατούν βακτηρίδια, λιπαρότητα από την επιδερμίδα και σκόνη. 
Επομένως για τα πινέλα με φυσική τρίχα πρέπει να τα ψεκάζετε απλώς με λίγο αλκόολ μετά τη χρήση γιατί θα χάσουν την απαλότητά τους. Για τα πινέλα με συνθετική τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζετε σχεδόν μετά από κάθε χρήση.
Για πινέλα με συνθετική τρίχα, ένα από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά βρίσκεται στην κουζίνα σας και είναι το σαπούνι πιάτων.  Τα πινέλα με συνθετικά υλικά δεν έχουν πόρους, που σημαίνει ότι το βάρος από τα προϊόντα μακιγιάζ μένει πάνω τους με αποτέλεσμα να χάνουν το σχήμα τους. Γι αυτό θέλουν σχολαστικό καθαρισμό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.30
Σελήνη
16 ημερών
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».