Γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ;

altΟ λόγος είναι πιο σοβαρός από όσο νομίζετε
Τα πινέλα είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία στο μακιγιάζ μας και ως τέτοια αξίζουν τον αμέριστο σεβασμό μας. Ο συχνός καθαρισμός τους όμως δεν πρέπει να γίνεται μόνο για τη διατήρησή τους αλλά και για τη δική μας υγεία αφού συγκεντρώνονται στην επιφάνειά τους βακτήρια και σκόνες.
Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένουμε;
Οι φυσικές τρίχες των πινέλων είναι πορώδεις με αποτέλεσμα να συγκρατούν βακτηρίδια, λιπαρότητα από την επιδερμίδα και σκόνη. 
Επομένως για τα πινέλα με φυσική τρίχα πρέπει να τα ψεκάζετε απλώς με λίγο αλκόολ μετά τη χρήση γιατί θα χάσουν την απαλότητά τους. Για τα πινέλα με συνθετική τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζετε σχεδόν μετά από κάθε χρήση.
Για πινέλα με συνθετική τρίχα, ένα από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά βρίσκεται στην κουζίνα σας και είναι το σαπούνι πιάτων.  Τα πινέλα με συνθετικά υλικά δεν έχουν πόρους, που σημαίνει ότι το βάρος από τα προϊόντα μακιγιάζ μένει πάνω τους με αποτέλεσμα να χάνουν το σχήμα τους. Γι αυτό θέλουν σχολαστικό καθαρισμό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 17.09
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ψήφισμα για την σύσταση του Αρείου Πάγου από την συνέλευση της ανατολικής Χέρσου Ελλάδος.
1826
Νικηφόρος μάχη στον Ελικώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»