Ιδανικές τροφές για την καλύτερη υγεία της γυναίκας

altΕάν ο τρόπος ζωής σας δρα αρνητικά στην υγεία σας, είναι καιρός να ανανεώσετε την καθημερινή σας ζωή. Ξεκινήστε με τη διατροφή.
 
Μια γυναίκα παίζει πολυάριθμους ρόλους κάθε μέρα. Από τη διαχείριση της οικογένειάς της και του σπιτιού της ως στο χώρο εργασίας της. Και αυτός ο πολύπλευρος τρόπος ζωής έχει κάνει τις γυναίκες θύματα του στρες, ακανόνιστων διατροφικών συνηθειών και προβλημάτων υγείας.

Με το πλήθος των ευθυνών και καθηκόντων που πρέπει να διεκπεραιώνει κάθε μέρα, είναι σημαντικό για μια γυναίκα να διατηρήσει την ευημερία της. Εάν είστε μια από εκείνες τις γυναίκες των οποίων ο τρόπος ζωής δρα αρνητικά στην υγεία της, είναι καιρός να ανανεώσετε κάθε πτυχή της καθημερινής σας ζωής. Ξεκινήστε με τη διατροφή.

Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Η καλύτερη θεραπεία για την αποφυγή λοιμώξεων και παθήσεων είναι η πρόληψη. Τα λαχανικά και τα φρούτα που είναι γεμάτα με πολλά αντιοξειδωτικά είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ορισμένα τρόφιμα εμπλουτισμένα με ισχυρά αντιοξειδωτικά είναι: μπρόκολα, ελιές, κόκκινες πιπεριές, γλυκοπατάτες, καρπούζια, ξηροί καρποί, είδη πουλερικών, φράουλες, ακτινίδια, κρεμμύδια, μελιτζάνες, παντζάρια, εσπεριδοειδή, σπανάκι και καρότο. Εκτός από την παροχή ανοσίας, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν κάποιον να παραμείνει νέος. Επίσης καθυστερούν τη δημιουργία ρυτίδων και δίνουν στο δέρμα φυσική λάμψη. Επιπλέον, βοηθούν στην πρόληψη ανάπτυξης του καρκίνου.

Τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3-λιπαρά οξέα
Μια γυναίκα πρέπει να λαμβάνει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή της, καθώς αυτά ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία του ατόμου και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα οξέα ωμέγα-3 βρίσκονται κυρίως στα θαλασσινά, ειδικά σε ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα και το σκουμπρί. Εκτός αυτού, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη γνωσιακή λειτουργία και μειώνουν τα επίπεδα LDL ή «κακής» χοληστερόλης.
Εάν είστε χορτοφάγος, μπορείτε να συμπεριλάβετε λιναρόσπορους, καρύδια, σόγια και έλαιο canola στη διατροφή σας για να πάρετε την απαραίτητη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Γράφει: Σπανού Κατερίνα - Συντάκτης - Δημοσιογράφος

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iatronet.gr ” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"